• “Eski Yerler Park Olacak”
Çorlu Güncel

“Eski Yerler Park Olacak”

  • 10 Ocak 2018
  • 1597 Kez Okundu

Çorlu Devlet Hastanesi’nin Omurtak Caddesi üzerindeki eski yerinin şehir parkı yapılmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri de hastanenin yerine park yapılmasını istediklerini belirterek bürokratik ve hukuki engellerin aşılması gerektiğini söyledi. Akgün, Hastanenin yeri için “Park olsun istiyoruz ama prosedürler hemen böyle işlemiyor. Bir anda gelsin, hemen park olsun demek mümkün değil” dedi.

Sorun Bağışçıların Mirasçılarında

Devlet Hastanesi, Eski Asker Hastanesinin ve Ordevi’nin yerine Çorlu Belediyesi’nin Şehir Parkı yapılmasıyla ilgili projesi hakkındaki soruları yanıtlayan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, “Bizim oradaki askeri alanımız 21 bin 250 metrekare. Bunun yanında da devlet hastanemizin eski binası mevcut. Yıkım kararı yakında çıkacak. Devlet hastanesinin olduğu bölümde eski tarihte bağışlayan aileler hastane yapılsın diye bağışta bulunuyor. Şimdi de bu kişiler orasını biz park olsun diye vermedik, hastaneye verdik diyorlar. Tabii diyebilirler, onların yasal haklarıdır. Çorlu’da yaşanabilir bir alan ve park olsun diye destek verdik. Ancak Prosedürler hemen böyle işlemiyor. Bir anda gelsin, hemen park olsun demek mümkün değil” dedi.

Proje Halkın Projesi

Akgün,  askeri bölgede kalan metruk binaların da yıkılacağının ve ortaya 21 bin metrekarelik alan çıkacağını belirterek eski asker hastanesinin karşısındaki alana tek katlı askeri misafirhane yapılmasının gündemde oldğunu açıkladı. Akgün, “O bölgede kalan diğer alanında park olması için çalışmalarımız sürüyor. Fakat şu anda tamamen belediyeye terk edilsin, park yapılsın diye bir durum yok. Tabii biz park yapılmasını istiyoruz, bunun için çalışıyoruz, çaba gösteriyoruz.  Proje halkın projesi ama belediye üstleniyor. İyi düşünüp, karar alacağız” dedi.

“Belediye Mal Bulmuş Magribi Gibi Davranıyor”

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel Çorlu Belediyesi’nin 3 yıldır CHP’nin elinde olduğunu belirterek, ise, “Devlet hastanesi oradan taşınmasaydı Çorlu’nun park sorunu nasıl çözülecekti. 30 yıldır Çorlu’yu yönetenler sadece iki tane park mı yaptınız?” diye sordu. Yel, “Çorlu’nun önemli bir kısmı son 30 yılda oluşan yerler. Mahalleleri planlarken burayı hiç mi düşünmediniz? İşte devlet hastanesi taşındı, mal bulmuş Magribî gibi üstüne atılıyorsunuz. Bununla ilgili Çorlu Belediyesini şiddetle kınıyorum. Keşke her mahalleye bir park yapsaydılar. Bir devlet binası yıkılsın da yerine park yapalım anlayışından uzaklaşsalardı” Dedi.

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel ise, “Millet ne istiyorsa ona göre siyasetimizi şekillendiriyoruz. Ortaya proje koyan bir ekip var, karşımızda da her şeyi merkezi idareden isteyen bir zihniyet var. 30 yıldır bu şehri yönetiyorsunuz, şehir planlamasını yapamıyorsanız tekrar merkezi hükümete bağlamanın bir manası yok. Ortaya bir şey koysunlar destek olalım. Çorlu ve Büyükşehirde kamulaştırma bütçesi yok. Bu siyasi manevraları milletimiz artık yemiyor” dedi.

Ver Okul Yerini, Al Kaymakamlığı

Hükümet konağının eski yeri ile ilgili bilgi veren Metin Akgün, orasının 4 dönüme yakın bir alan olduğunu belirterek, başlarda okul yapılmasının düşünüldüğünü, yapılan incelemeler ve araştırmalar sonucunda vatandaşların da okul yerine park talebinin olduğu görülerek park yapılmasının kararlaştırıldığının açıkladı. Akgün, Kaymakamlığın 4 dönümlük eski yerinin Çorlu Belediyesi’ne devri için Çorlu Belediyesi’nden okul yeri istediklerini belirterek, Çorlu Belediyesi’nin Perşembe pazarındaki 6 dönümlük yeri istimlak ederek Milli eğitime tahsis edeceğini açıkladı. Akgün, “ Biz güzel her şeye varız. Belediye gelsin projelerini getirsin. Milletvekillerinin karşı çıkması gibi bir durum yoktur. Vekil devletin ve milletin vekilidir” dedi.

Cumhuriyet Parkı’nın Yıkılması Söz Konusu Değil

Cumhuriyet Parkı’nın yıkılarak TOKİ’ye devir edileceği söylemlerine ilişkin açıklamada bulunan Akgün Cumhuriyet parkında bir yenileme çalışması var. Devlet buraya el koyacakmış, TOKİ gelecekmiş gibi şeyler konuşuluyor. Park alanında hazineye ait bir yer çıkmış. Bakanlıkta araziyi bilmeden ilgili belediyeye görüş soruyor. Bunlarda bu rutin yazılardan devlet el koyacak diye feryat ediyorlar. Bir şeyi kafanıza taktığınızda gelin sorun. Ön yargılı olmadan bu ifadeleri kullanmayın. Park alanı içinde kalan küçük bir yer var. Bunlar tamamen algı. Çorlu’nun neresi güzel olacaksa biz varız” dedi.

SEYFİ GENÇ