• “Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi Oldu”
Çorlu Güncel

“Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi Oldu”

  • 10 Ocak 2018
  • 1091 Kez Okundu

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Tekirdağ İl Kongresi`ne ilişkin Çorlu`da katıldığı bir açılış programı sonrası basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Öztrak kazananın Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu belirtti.

Birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor

2 liste olarak yarıştık ve sonuçta listelerden bir tanesi kongreyi aldı. Ama kazana yine Cumhuriyet Halk Partisi oldu. O salondan delegelerimiz kol kola omuz omuza çıktılar. Büyük bir mücadeleyi gerçekleştirmek zorundayız. O mücadeleyi gerçekleştirmek için de birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Yoldaşlık hukukuna, yoldaşlık hukukunun gerektirdiği saygıyı göstermemiz lazım. Bugün sabahtan itibaren de Türkiye`de milletin refahı için, özgürlükleri için, hukuk devleti için tek adam rejimine karşı parti devletine karşı Cumhuriyet Halk Partisi olarak mücadelemizi Tekirdağ`da sürdürmeye başladık.

Öztrak`tan “Yenilenme olacak” Mesajı

Basın mensuplarının Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ genelinde dengelerin değişip değişmediğine ilişkin sorusuna da denge değişmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı şeklinde yanıtlarken; “Biz Cumhuriyet Halk Partisi`nde her zaman dengeli gitmeye çalışıyoruz. Tabi ki yenilenme olacak. Bu yenilenmenin Tekirdağ`ımız için, partimiz için faydalı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Baysan hiçbir zaman bir dinozor olmadı

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan`ın il kongresi sonrası davul çalması ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Faik Öztrak; “Ünal Baysan açık söyleyeyim hiçbir zaman bir dinozor olmadı. Ünal Baysan her zaman yeni fikirleriyle birçok gencim diyen arkadaşımızın önünde giden biridir. Zaten Çorlu`ya baktığımızda Çorlu`da olan biteni, etrafta olan biteni, yapılanları gördüğünüz zaman çok açık şekilde görüyorsunuz. Çorlu Türkiye`nin en modern şehirlerinden bile daha ileri bir noktaya gidiyor. Dolayısı ile hiçbir arkadaşım için dinozor ifadesini yakışıklı bulmam. Tecrübeli arkadaşlarımız vardır, genç arkadaşlarımız vardır ama bunlar birbirleri ile kaynaşarak gerekli partimiz için inisiyatifi alırlar. Partimizi ülkemizi ileriye taşımak için gerekeni yaparlar.  Başkanımız dün davul çaldı ama ben bu durumu şöyle anladım. Çok güzel bir kongre yaptık. Cumhuriyet Halk Partisi`ne yakışır bir kongre yaptık. Çok güzel bir yarışma oldu. Dolayısı ile bunun mutluluğu içinde bir belediye başkanımız olarak davul çaldı. Bunun ötesinde bu davul kimseye nispet olarak çalınmış bir davul değil” ifadelerine yer verdi.