• Yol Çalışması Kısmen Başladı
  • Yol Çalışması Kısmen Başladı
  • Yol Çalışması Kısmen Başladı
  • Yol Çalışması Kısmen Başladı
Çorlu Güncel

Yol Çalışması Kısmen Başladı

  • 09 Ocak 2018
  • 1327 Kez Okundu

Ergene İlçesine bağlı Sağlık Mahallesi üzerindeki Edirne Caddesi’nde çalışmalar kısmen başladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tek yönü çamurdan kurtarmak için Edirne Caddesi’nde çalışmalar yürütüyor.

Ergene İlçesi Edirne Caddesi üzerinde tek yönü yapacak olan yola reklaj ve ince malzeme serimi Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yapılmaya balandı. Ekipler yol zeminini sağlamlaştırarak en azından tek yönü çamurdan kurtarmayı amaçlıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalarını en kısa sürede bitireceklerini belirtti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bu yolun yapımını Siba İnşaat A.Ş’ye ihaleye vermişti. İhaleye verilen yolu Büyükşehir kendisi yapıyor. Edinilen bilgiye göre bu çalışmaların faturası Siba İnşaat A.Ş’ye kesileceği belirtiliyor.

“Bu Yapılan Çözüm Değil Ama”

Vatandaşlar konuyla ilgili tepkilerini dile getirerek; “Daha önce yine haber yapmıştınız. Teşekkür ediyoruz. ‘Bitmeyen Yol, Çileye Dönüştü’ başlığıyla vermiştiniz. Şimdi siz geldikten iki gün sonra belediye ekipleri geldi çalışmaya başladı. Demek ki vatandaş olarak sesimizi çıkarmamız gerekiyormuş. Şimdi kısmen de olsa bu yolda bir çalışma başlatıldı. Tek yön en azından çamurdan kurtarılacak. Yetmez ama yine de çalışma başladığı için memnunuz. Buraya reklaj ve ince malzeme serimi yapacakmış belediye yetkilileri, buranın zemini sağlamlaşacakmış” dedi.

“Neden Çalışmalar Kışa Denk Getiriliyor”

Çalışmaların zamanlamasından şikayet eden vatandaşlar: “Biz şunu anlayamıyoruz. Kış geldiğinde belediyelerde çalışma isteği başlıyor. Bunun bir planlaması yapılsa ilkbaharda başlansa yağmurlar bittiği zaman yaz döneminde de bitirilse olmaz mı? Kış geldiğinde çalışmalar yapılıyor. Her taraf çamur deryasına dönüşüyor. Yol yapım çalışmaları konusunda belediyelerde bir sıkıntı var bunun giderilmesi gerekir. Vatandaşı böyle mağdur etmemeleri gerekir” dedi.

İmdat Şahin