• “Çorlu'nun Il Yapılması Gündemimizde Değil”
Çorlu Güncel

“Çorlu'nun Il Yapılması Gündemimizde Değil”

  • 09 Ocak 2018
  • 1020 Kez Okundu

Geçtiğimiz yıl 16 Nisan referandumu öncesinde ortaya atılan ve Çorlu’nun birçok ilçe ile birlikte KHK ile il yapılacağına dair iddialara AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel son noktayı koydu. Yel, Çorlu dahil hiçbir ilçenin il yapılmasına dair hükümetin herhangi bir çalışma içerisinde bulunmadığını açıkladı.

Çorlu İl Olmayacak

Çorlu AK Parti İlçe Gençlik Kolları’nın basınla tanışma toplantısında konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Çorlu’nun veya başka bir ilçenin il yapılmasının gündemlerinde olmadığını belirterek, AK Parti’nin güvenlik gerekçesi dışında hiçbir ilçeyi il yapmadığını ve hiçbir yere il olma sözü vermediğini söyledi. Yel, hükümetin Büyükşehir Belediyesi Kanunu7nda değişiklik yapma hazırlığında olduğunu doğrulayarak bu değişiklikle sadece Büyükşehir statüsü için gerekli olan nüfusun düşürüleceğini söyledi. Yel bir soru üzerine Tekirdağ İl Merkezi’nin Süleymanpaşa’dan Çorlu’ya alınması yönünde de bir çalışma bulunmadığını açıkladı.

Büyükşehir Yasasıyla Nüfus Kıstası Düşürülecek

Büyükşehir Belediye yasasındaki değişiklik hakkındaki bir soru üzerine yapılan değişiklik hazırlığının nüfusu 300 ya da 400 binin üzerindeki illerin de Büyükşehir kapsamına alınmasıyla ilgili çalışıldığını fakat kesin rakamın henüz belirlenmediğin belirten Yel, bu yasanın yeni il yapımıyla ilgili olmadığını açıkladı. Yel, çalışmanın henüz netlik kazanmadığını ve hali hazırdaki büyükşehir kapsamına alınmayan illeri kapsayacağını, yeni il kurulmasının söz konusu olmadığını söyledi.

SEYFİ GENÇ