• Buradan Kim Sorumu?
  • Buradan Kim Sorumu?
  • Buradan Kim Sorumu?
  • Buradan Kim Sorumu?
  • Buradan Kim Sorumu?
Çorlu Güncel

Buradan Kim Sorumu?

  • 08 Ocak 2018
  • 1354 Kez Okundu

Havuzlar Mahallesi’nin Kocabağlar Fetih Camii civarı ve güney kısmında kalan sokaklarda bakımsızlık ve altyapı eksikliği nedeniyle her yağmurda dere ve gölcük oluşuyor. Mahalleli bu duruma tepki göstererek “Buradan kim sorumlu ise bir zahmet gelip bir buraya baksınlar” diyerek yetkililere sitemde bulundular.

Çorlu’nun gelişmekte olan mahallelerinden biri olan Havuzlar’da yolların Bülent Ecevit Bulvarı’na yakın kısımları asfalt kaplı iken alt kısımlarında sokaklar mıcırla kaplı. Bu sokaklarda yağmur suyu drenaj sistemi de bulunmadığı için sular birikerek gölcük veya dere oluşturuyor. Suların evlerin önünde birikmesi nedeniyle bazı vatandaşlar evlerine girmekte sıkıntı yaşarken, bu sıkıntıyı evlerin önüne basamak taşları yerleştirerek aşmaya çalışıyor.

Hangi Belediye Sorumlu?

Avrupa Yakası’na bilgi veren mahalle sakinleri “Burası yılardır böyle. Belediyeden kimse gelip halimizi görmüyor. Çoluk çocuk her yağmurda perişanlık çekiyoruz. Araç giremiyor, çocuklar okula gidip gelirken sıkıntı yaşıyor” dedi. Belediyelere oldukça öfkeli olduğunu belirten bir başka vatandaş ise “Bu sokaklar da Çorlu’ya dahil, buralar da Tekirdağ’ın bir parçası. Çorlu Belediyesi’ni arıyoruz Büyükşehir sorumlu diyor, Büyükşehir’i arıyoruz Çorlu Belediyesi sorumludur diyorlar. Artık Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi mi, Çorlu Belediyesi mi, TESKi mi hangisi yapacaksa şu sokaklarımızı bir an önce yapsınlar. Şu rezilliğimizi gelip görsünler” şeklinde konuştu.

Burda TESKİ Yok, Veski Var

Biriken sular nedeniyle yollarda yürümekte zorluk çeken ve zaman zaman da evlerine girmekte sıkıntı yaşayan mahalle sakinleri, kendi imkânlarıyla kanallar açarak yağmur sularının akıp gitmesini sağlamaya çalışıyor. Gazetemize bilgi veren bir mahalle esnafı, “Ayağımda çizme, elimde kazma kürek, her yağmurda buraları kazıyorum. Yağmur suları birikip de yolu kapamasın, müşterilere engel olmasın diye. Tekirdağ’ın TESKİ’si varsa Havuzların da VESKİ’si yani Vatandaş Su Kanalizasyon İşleri var” diye esprili bir şekilde durumunu açıkladı.

SEYFİ GENÇ