• Hz. Ali Camii İbadete Açıldı
  • Hz. Ali Camii İbadete Açıldı
  • Hz. Ali Camii İbadete Açıldı
  • Hz. Ali Camii İbadete Açıldı
  • Hz. Ali Camii İbadete Açıldı
  • Hz. Ali Camii İbadete Açıldı
Çorlu Güncel

Hz. Ali Camii İbadete Açıldı

  • 06 Ocak 2018
  • 2836 Kez Okundu

İnşaatına 6 yıl önce başlanan Havuzlar Mahallesi’ndeki Hz. Ali Camii tamamlanarak dualarla ibadete açıldı. Camideki ilk Cuma namazını İlçe Müftüsü Adem Gülmek kıldırdı.

Baki Olan, Ebedi Olan Allah’tır

Camiyi dolduran cemaate hitap eden Çorlu İlçe Müftüsü Adem Gülmek, caminin yapımında büyük katkıları olan ve vefat eden hayırseverleri hayırla anarak geride hayırlı hizmetler bırakmanın önemine vurgu yaptı. Gülmek vaazında “Dünya hayatı fanidir. Baki olan Allah’tır. Ezeli ve ebedi olan Allah’tır. Şu alemde var olan her şeyin kendisine takdir edilen zamanı, ömrü tamamlar. Baki olan ebedi olan Allah’tır. Atalarımız o yüzden önemli olan şu gök kubbede hoş bir sada bırakmaktır. Hayırlı hizmetler yapmaktır, hayırla anılmaktır” Dedi.

Mahalle İçin Sevinç Kaynağı

Çorlu halkına cami yapımındaki bağışları ve destekleri için teşekkür eden Gülmek, “Dostlarımızla ailemizle birlikte yaşarken rehberliğimizin hayır istikametin olması gereklidir. Bu yönüyle sizler o hayırlı gönüllerinizle hayırlı katkılarınızla Çorlumuzun en ücra köşesinden ta bu mabede bizlerin şahitlik ettiği aylarca, yıllarca gerek Cuma namazlarında gerekse diğer zamanlarında bu mabedin yapılmasına emek sarf ettiniz. Ortaya bir çaba koydunuz. Bunun neticesi olarak yüce rabbimiz bugün burada bu mabedin açılışında toplanmayı bizlere nasip etti, bir araya gelmeyi nasip etti. Mahallemiz için bir sevinç kaynağı oldu.  Hamdolsun ki artık Tekirdağ’dan bu yana gelirken artık baktığımızda bir mabed, bir minare var.

Ülkemiz Bu Kadar Zengin Mi?

Çorlu’ya yapılacak iki yeni caminin külliye tarzında olacağını ve eğitim alanlarıyla donatılacağını belirten müftü Adem Gülmek, vakit namazlarında da bu caminin dolu olması gerektiğini belirterek, camilerin boş kalmaları için milyonlar harcanarak inşa edilmediğini söyledi. Gülmek vaazında şunları söyledi; “Düşününüz cuma namazı haricinde şu mabedde toplanacak cemaat sayısını düşününüz.  Vakit namazlarında belki 10 kişilik olacak bu cami belki onu da bulamayacağız.  Şu camiye harcanan paraları düşünün. Milyonların harcandığı bu camide 8-10 kişi namaz kılsın sonra kapıları kitlensin gitsin! Bizim ülkemiz bu kadar zengin mi? Biz bu kadar zengin miyiz? Aynı mahallenin çocukları aynı şehrin çocukları 30 kişilik 40 kişilik sınıflarda eğitim görsünler. Aynı ilçede 100 tane 150 tane eğitim sınıflarına ihtiyaç duyulsun. Bir taraftan eğitimde bu fakirliği, bu yoksulluğu çekerken diğer taraftan cami yapılanmalarında, cami hizmetlerinde 5 kişiye 10 kişiye vakit namazlarında namaz kılması kulluğunu göstermesi için milyonlar harcanarak cami yapılmasını bir anlamı kalır mı? Bunların üzerinde düşünmemiz lazım” dedi.

Dualarla Açıldı

Cuma namazından sonra caminin tüm Çorlu halkına ve İslam âlemine hayırlı olması için dua edildi. Açılış için Cuma namazını Hz. Ali Camii’nde kılan cemaate yemek ve lokum ikram edildi.

SEYFİ GENÇ