• Nüfus Müdürlüğü'nde Kimlik Mesaisi
Çorlu Güncel

Nüfus Müdürlüğü'nde Kimlik Mesaisi

  • 06 Ocak 2018
  • 1385 Kez Okundu

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç kimliklerini değiştirmek isteyen vatandaşların kış aylarındaki sakinlikten istifade ederek kimliklerini değiştirmesini tavsiye etti. Kılıç, yoğunluk yaşanmaması için nüfus müdürlüğünün mesai saatlerinin uzatıldığını açıkladı.

Kimlik değişim süreciyle ilgili yazılı bir açıklama yapan Kılıç, yeni kimliklerin dağıtılmaya başladığı 2017 yılı boyunca Çorlu’da sadece 50 bin kişiye yeni kimlik verildiğini, bu da Çorlu nüfusunun ancak yüzde 20’sine tekabül ettiğini söyledi. Kılıç açıklamasında; “Çorlu’nun 250 bin kişilik nüfusunu düşündüğümüzde kimlik değişimi için gereken 2 yıllık sürenin yeterli olamayacağı görülüyor” dedi.  Kaymakam Kılıç talepleri karşılayabilmek ve belirlenen süre içersinde kimlik dönüşümlerini sağlayabilmek için 8 Ocak’tan itibaren mesai saatlerinin 18’e kadar uzatıldığını, Çorlu nüfus müdürlüğünün de Cumartesi günleri de 9-16 saatleri arasında hizmet vereceğini söyledi.

Kılıç yapılan düzenlemeyle 2 Nisan’dan sonra ehliyet ve pasaport işlemlerinin de nüfus müdürlüklerinde yapılacağını aktardı. Bu çerçevede Çorlu İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde de Ehliyet ve Pasaport başvurularının alınmaya başlanacağını duyurdu.

SEYFİ GENÇ