• Vatandaşların Otobüs Durağı Tepkisi
  • Vatandaşların Otobüs Durağı Tepkisi
  • Vatandaşların Otobüs Durağı Tepkisi
Çorlu Güncel

Vatandaşların Otobüs Durağı Tepkisi

  • 05 Ocak 2018
  • 1515 Kez Okundu

Çorlu Bülent Ecevit Bulvarı güzergâhında yaşayan vatandaşlar korunaklı otobüs durağı istiyor.

Cumhuriyet Parkı ile Çorlu Park arasında korunaklı durak yok

Bülent Ecevit Bulvarının özellikle Cumhuriyet Parkı ile Çorlu Park arasında ki güzergâhı üzerinde gidiş ve geliş yönlerinde 8 adet otobüs durağı bulunurken sadece 1 adet korunaklı durak bulunuyor. İçerisinde bulunduğumuz kış aylarında otobüs duraklarında bekleyen vatandaşlar yağmurlu havalarda adeta sırılsıklam olurken Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi`nin bir an önce bulvar üzerinde korunaklı otobüs duraklarının konulmasını istiyor. Cumhuriyet Parkı ile Çorlu Devlet Hastanesi arasında kalan güzergâh üzerinde ise gidiş ve geliş yönlerinde toplamda 18 otobüs durağı bulunurken bu duraklardan 15`nin korunaklı, 3`ünün ise sadece durak levhasından ibaret olması dikkatlerden kaçmadı. 

26 otobüs durağının 16 tanesi korunaklı

İnşaatların hızla yükselerek ciddi oranda nüfus artışlarının yaşandığı Bülent Ecevit Bulvarı`nın Cumhuriyet Parkı ile Çorlu Park arasında ki bölümü ile Cumhuriyet Parkı ile Çorlu Devlet Hastanesi arasında kalan kısım arasında ki kapalı durak sayısında ki orantısızlık vatandaşlarca tepki ile karşılanıyor. Türkgücü köyü yolu ile Tekirdağ Yolunu birbirine bağlayan Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde çift yönlü olarak 26 adet şehir içi ulaşım yolcu bekleme durağı bulunuyor. Bu durakların 16 tanesi korunaklı 10 tanesi ise durak levhasından ibaret.

Vatandaşlar tepkili

Bölge halkı korunaklı otobüs duraklarının olmamasından dolayı yaşadıkları sıkıntıları dile getirirken; “Özellikle geç saatlerde yol kenarında beklemekten dolayı ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bulvar üzerinde doğru dürüst kaldırımda, durakta yok. Su birikintilerinin de oldukça sık olduğu yolda seyreden araçların lastiklerinden sıçrayan sular üzerlerimizi batırıyor. Can güvenliğimiz de yok. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 10 tane korunaklı otobüs durağı koymaktan aciz mi?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.