• Tarihi İşcanlar Çarşısı Eski Günlerini Özlüyor
  • Tarihi İşcanlar Çarşısı Eski Günlerini Özlüyor
  • Tarihi İşcanlar Çarşısı Eski Günlerini Özlüyor
  • Tarihi İşcanlar Çarşısı Eski Günlerini Özlüyor
Çorlu Güncel

Tarihi İşcanlar Çarşısı Eski Günlerini Özlüyor

  • 05 Ocak 2018
  • 3702 Kez Okundu

1977 yılında kurulan ve kuruluşunun üzerinden tam 40 yıl geçen tarihi İşcanlar Çarşısı eski günlerini özlüyor. 145 dükkânın bulunduğu çarşı eskiden olduğu gibi yine canlı olmak istiyor. AVM kültürünün geliştiği günümüzde, eski çarşıların da rağbet görmek istiyor.

Son dönemde AVM’lerin yaygınlaşmasıyla birlikte şehirlerdeki diğer çarşılar eski günlerini özler oldu. Avrupa Yakası Gazetesi olarak bu durumu İşcanlar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İldeniz ile konuştuk.

“Eski Günleri Arar Olduk”

Ahmet İldeniz eski durumlarını arar olduklarını söyleyerek şunları belirtti: “Tabi Çorlu’muz çok gelişti. Nüfus 300 bin oldu. Biz İşcanlar Çarşısı olarak 1977 yılında kurulduk. Tam 40 yıl olmuş. Burada şu anda 145 tane esnaf ekmek yiyor. İşcanlar Çarşısı genellikle giyim üzerine fakat diğer sektörlerden dükkânlarımızda mevcut. Kuyumculuktan lokantaya kadar birçok esnafımızda bulunmakta. Bu esnaflar bizden insanlar. Çorlu’da yaşayan insanlar. Bütün kazançlarını Çorlu’da harcayan insanlar. Bu çarşı eskiden dolup taşardı. Çok fazla müşterimiz olurdu. Tabi o dönemlerde bu çarşının başka eşi benzeri yoktu. Şimdi o eski günlerimizi arar olduk” dedi.

“Çarşı da Park Sorunu Var”

Ahmet İldeniz: “Çorlu Çarşı merkezinde park sorunumuz çok yakıcı bir durumda. Eskiden yollar genişti. İnsanlar en azından yan yollara park yapabiliyordu. Şimdi yollar daraltıldı ve insanlar araçlarını koyacak yer bulamıyor. Bu sebepten dolayı da çarşımıza gelen insan azalıyor. Birde bir diğer önemli konu Atatürk Meydanı’nın bulunduğu yerde cafe varken insanlar alış veriş için gelebiliyordu. Gerçi yakında açılacak orası o zaman yine biraz canlanma olur” diyen Ahmet İldeniz şöyle devam etti. “Bizler Çorlu da yaşayan insanlarız. Kesinlikle yerli esnaf desteklenmeli. İşcanlar gibi tarihi çarşıları korumamız gerekiyor. Buradan binlerce kişi ekmek yiyor. Yabancı firma çılgınlığı toplumumuzu sarmış durumda. Onlar burada satış yapıyor. Kazancını alıp yurt dışına götürüyor. Biz kazandık zannediyoruz. Üç beş kişi oralarda çalıştığı zaman. Ama kazanmıyoruz. Onlar kazançlarını buradan götürüyorlar. Eskiden yerli malı haftaları vardı okullarda şimdi de devam ediyor. Bunun önemini anlayamadık biz” dedi.

Haber: İmdat Şahin