• Hastanenin Yerine Kent Parkı Tartışması
  • Hastanenin Yerine Kent Parkı Tartışması
  • Hastanenin Yerine Kent Parkı Tartışması
Çorlu Güncel

Hastanenin Yerine Kent Parkı Tartışması

  • 04 Ocak 2018
  • 1273 Kez Okundu

Çorlu Belediye Meclisi 2018 yılının ilk toplantısını yaptı. Toplantıda taşınan devlet hastanesinin alanına Kent Parkı yapılması için imar plan değişikliği yapılması CHP grubunun önerisiyle kabul edildi. AK Parti grubu öneriye ret oyu verdi. Toplantıda Başkan Ünal Baysan ile AK Partili Meclis üyelerinin atışması ilgi çekti.

Çorlu Belediyesi Meclis Salonu’nda 2018 yılının ilk birleşimi için toplanan Çorlu Belediye Meclisi 10 maddelik gündemin yanı sıra verilen iki önergeyle, 2 maddeyi daha gündeme aldı. Belediye Meclisi’nde Denetim Komisyonu için kapalı oy usulüyle yapılan seçimlerde Değer Kara, Hasan Eligül, Güner Çetin, Ateş Akdere ve Mustafa Eryılmaz komisyona seçildi. Komisyon hafta içinde toplanarak 2017 yılı raporlarını denetleyecek.

 

Amatör Kulüplere 510 Bin TL Yardım

Mecliste Aralık 2017 toplantısında alınan kararla kurulan Yapı Kontrol Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yönetmelikleri oy birliği ile kabul edildi. Çorlu’daki Amatör Spor Kulülerine yardım yapılmasıyla ilgili oylama öncesinde konuşan Başkan Ünal Baysan amatörler için 630 bin lira bütçe ayrıldığını belirterek bunun ilk etapta 510 bin lirasının kulüplere dağıtılacağını söyledi. AK Parti grubundan yardımların her yıl düşürüldüğünün söylenmesi üzerine Baysan; “Yavaş yavaş düşürülecek, 2 yıl sonra hiç vermeyeceğiz” dedi. AK Partili üyenin “Buradan 2 sene sonra bırakacağınızı mı anlayalım” deyince Baysan “Siz çok beklersiniz” esprisi gülüşmelere neden oldu. Oylama sonucu Çorluspor 1947 Kulübüne 140 bin, Çorlu Belediye Spor Kulübne 230 bin, Süper Amatör Lig kulüplerinden Gençlerbirliğispor, Kültür Spor, ve Çorluspor’a 25’er bin lira, 1. Amatör Lig kulübü Balkanspor’a 15 bin lira, 2. Amatör lig kulüpleri Paşaalan spor, Yıldız Gençlikspor, Rumelispor, Korespor ve Yenicespor’a 10 ar bin lira yardım yapılması kararlaştırıldı.

Meclis toplantısında Önerler Köyüne yapılan camiinin yeri de tartışma konusu oldu. Milli Emlak arazisine yapılması gereken camii köy tüzel kişiliği arazisine yapılması nedeniyle yeniden tahsis yapılması CHP oylarıyla kabul edildi.  AK Parti grubu ret oyu verdi.

SEYFİ GENÇ