• Kadir Has Üniversitesi Tekirdağ'da Öğrencilerle Buluşuyor
Çorlu Güncel

Kadir Has Üniversitesi Tekirdağ'da Öğrencilerle Buluşuyor

  • 04 Ocak 2018
  • 1303 Kez Okundu

Kadir Has Üniversitesi, 4 ve 5 Ocak tarihlerinde Tekirdağ Ramada Otel’de düzenlenecek Educaturk Fuarı’nda, üniversiteye hazırlanan gençler ve aileleri ile buluşuyor.

Kadir Has Üniversitesi’nin İstanbul’un merkezinde bir dünya üniversitesi olma hedefiyle yola çıktığını belirten Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, “Amacımız, alanında mükemmel bilgi ve beceriyle donanmış, kendine güvenen, en az bir yabancı dil bilen, sorumluluk sahibi, dünyadaki değişimleri takip eden değil; öngören ve şekillendiren mezunlar yetiştirmektir” şeklinde konuştu. Kadir Has Üniversitesi’nde Tekirdağlı öğrenci sayısının gün geçtikçe artmasının üniversite için de bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Aydın, “Bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelere ayak uydurabilen, yeniliğe açık, sorgulayan, düşünen ve üreten bireyler yetiştirmek, bu bireylerin üniversite sonrasında iş piyasası ve toplumda iyi yerlere gelmelerini sağlamak hem eğitim-öğretimin başarısını, hem de topluma sunulan hizmetin kalitesini gösterecektir. Amacımız, bu doğrultuda gençler yetiştirmektir” dedi.

Kadir Has Üniversitesi bünyesinde İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İletişim Fakültesi, İşletme Fakültesi, Hukuk Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültesi ve eğitim dilinin Türkçe olduğu Uygulamalı Bilimler Fakültesi olmak üzere toplam 7 fakülte, Kadir Has Meslek Yüksekokulu, Adalet Meslek Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu ile Kadir Has Üniversitesi’nde 34 farklı program bulunuyor. 2 enstitüde 42 yüksek lisans ve doktora program, Yaşam Boyu Eğitim Merkezinde 40’ın üstünde program ile çok geniş yelpazede eğitim imkanı sunuyor. Üniversite, öğrencilerinin eğitimlerini desteklemek amacıyla Amerika, Asya ve Avrupa’da 187 yurtdışı bağlantısı ile öğrenci değişim ve çift diploma alanlarında işbirlikleri gerçekleştiriyor.

Kadir Has Üniversitesi, Educaturk Tekirdağ Fuarı’nda üniversitenin sunduğu imkanları, eğitim hayatını ve burs olanaklarını aday öğrencilere aktarmak üzere hazır olacak.