• “Özgüvenli Gençler Yetiştirmeliyiz”
Çorlu Güncel

“Özgüvenli Gençler Yetiştirmeliyiz”

  • 03 Ocak 2018
  • 1295 Kez Okundu

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün öğrencilere özgüven aşılanmadan mezun etmenin doğru olmadığını belirterek, gençleri sportif ve sosyokültürel alanlara yönelterek özgüvenli nesiller yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Gençleri Komple Bir İnsan Haline Getirmemiz Gerekiyor

Avrupa Yakası’na konuşan Üzgün, dünya ile rekabet edebilecek nesilleri yetiştirebilmek için sadece akademik başarıyı arttırmanın yeterli olmadığını, özgüvenli ve girişimci gençlerin yetişmesi gerektiğini söyledi. Üzgün “Bizlerin öğrencileri başarının yanı sıra sosyokültürel ve sportif etkinlikler, projelerle donatmamız gerekiyor. Yani komple bir kişi, komple bir insan haline getirmemiz gerekiyor. Bu özgüveni kazandırmadan hiç bir öğrenciyi ilkokul, ortaokul, liseden mezun etmememiz gerekiyor.  Bunu da nasıl başaracağız? İşte akademik başarısın yanı sıra çocuklara bunu yükleyeceğiz. Tiyatro yükleyeceğiz. Şarkı söylemeye, bir enstrüman çalmaya, bir spora yönelteceğiz. Değişik gruplarla iletişimi artsın. Kendini ifade edebilsin. Özgüven işte, özgüven bu.” dedi.

Okul Müdürlerinin Önemi Arttı

Okul müdürlerini “okul liderleri” olarak tanımlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Üzgün, özgüvenli nesiller yetiştirmek için okul liderlerine büyük iş düştüğünü söyledi. Üzgün “Okullar okul liderleri kadar ileri gidebilir. Onlardan bir adım daha öne geçemezler. Onun için bizler yolunu açıp proje yönetenleri, sosyokültürel etkinlik yapanları öne çıkartmalıyız. Bunların hepsini bir araya topladığınızda bu anlattıklarım insanlara bir özgüven kazandırıyor” dedi.

Öğrencilerin sosyokültürel etkinlikler sonucu sanal ortamdan çıkıp dünyayı tanımaya başladığını söyleyen Üzgün; “Gençlerin en güzel şeyleri nasıl öğrenme ihtiyaçları varsa en aşağısını da öğrenme ihtiyaçları var. Ancak o zaman sağlam yere basacaklardır. Bizim eğitim hedeflerimiz de bunlar olabilir. Biz dünyada hareket rekabet edebilmemiz için öğrencilerimizi bu yönde yetiştirebilmemiz gerekir” şeklinde konuştu.

“Çocuklarımızı Donatacağız”

Çorlu’da sosyokültürel, sportif ve sanatsal eğitim verebilmenin altyapısının olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Üzgün şunları söyledi; “Göze çarpan projeler var, çalışmalar var ama bunları biz çok daha üst düzeylere taşımamız gerekiyor. Mesela Erasmus Plus’ta 12 başvurumuz olmuş. Bunların 12 değil 102 olması lazım. Biz bu tür projelere öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi teşvik etmemiz lazım. Bunlara yardımcı olacaklar da okul liderlerimiz. Açacaklar bu kapıları. Gerek sportif etkinliklere, gerek sosyokültürel etkinliklere, tiyatro, okullarda dergi çıkarma, gazete çıkarma. Bunlara bu teşviki öğretmenler yapacak. Öğretmenlere müdürler yapacak, müdürlere de biz yapacağız. Bizi buraya devlet niye gönderdi okul müdürlerinin önünü açmak, onlara yardımcı olmak için. Biz Çorlu’da bunu yapacağız. Akademik başarı şu veya bu şekilde geliyor. Bu akademik başarının donanımlı olması için bu sosyokültürel ve sportif etkinliklere çocuklarımızı donatacağız” dedi.

SEYFİ GENÇ