• “Taşeronlar Için Son Gün 11 Ocak”
Çorlu Güncel

“Taşeronlar Için Son Gün 11 Ocak”

  • 03 Ocak 2018
  • 1096 Kez Okundu

1 Ocak 2018 tarihinde resmi gazetede yayımlanan taşeron işçilerin kadroya geçişi ile ilgili bilgiler veren SGK Çorlu İlçe Müdürü Sedat Çelik, kadroya geçmek isteyen taşeron işçilerin 10 gün içinden şahsen müdürlüklere başvurmaları gerektiğini belirtti.

Yeni yılın ilk günü Resmi Gazete’de yayınlanan tebligle taşeron işçilere kadro verilmesiyle ilgili düzenlemeler yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre kadroya geçmek isteyen taşeron işçilerin 10 gün içinde bulundukları Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri’ne şahsen bir dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor. Son başvuru tarihi olarak 11 Ocak 2018 olduğu belirtildi.

Resmi Gazete’de Yayınlandı

Taşeron işçilere SGK Çorlu İlçe Müdürü Sedat Çelik, 1 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına Veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24 üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul Ve Esaslar” başlıklı düzenlemeler hakkında Avrupa Yakası’na konuştu. Çelik, “Kadroya geçmek isteyen taşeron işçinin kendisinin başvuru yapması gerekiyor. 53 maddelik bir yönergeler yılın ilk günü yayınlandı. Buna göre 10 gün içinde başvuru yapılması gerekiyor” dedi.

İŞLEMLER 90 GÜN SÜRECEK

Çelik 10 günlük başvuru süresinin ardından 90 günlük inceleme ve değerlendirme sürecine geçileceğini belirterek “2 Nisan’a kadarki 90 günlük süreçte de başvuru süreci tamamlanacak. Önemli olan 10 günlük süre içerisinde başvuru zorunluluğu. 10 günlük süre içerisinde de işçilerimizin kadroya geçmek için müracaat etmeleri gerekiyor. Bu 10 gün içinde başvurmayanların kadroya geçiş işlemleri yapılamayacak. Başvuru tarihinin son günü ise 11 Ocak 2018 Perşembe günü mesai bitimi olarak belirlendi” dedi.

SEYFİ GENÇ