• Balık Fiyatları El Yakıyor
Çorlu Güncel

Balık Fiyatları El Yakıyor

  • 16 Aralık 2017
  • 1392 Kez Okundu

Balık sezonun açılmasıyla birlikte balıklar tezgâhta yerini almaya başladı. Fakat balığın az olması dolayısıyla fiyatlar geçen yıla oranla iki katı fiyata satılıyor.

Fiyatlar iki katı arttı”

Balığın az olmasının en büyük nedeni yanlış ve bilinçsiz avlanma olduğunu belirten balıkçılar; “Geçen sene bu zamanlarda 35 çeşit balık türü tezgâhlarımız da vardı. Bu sene 10 çeşit balık var” dedi. 10 yıldır Çorlu’da balıkçılık yapan Samet Çorum fiyatların çok arttığını belirterek; “Geçen yıl fiyatlar yarı yarıya daha düşüktü. Örneğin çinakopun 1.5 kilosu 10 lira iken bugün aynı balık 20 liraya satılıyor. Herkesin alabildiği hamsi geçen yıl 7 lira iken bugün fiyatı 15 lira. Bütün balık çeşitlerinde yüzde yüze varan bir artış oldu. Tabi vatandaşın alım gücü olmadığı için yarım kilo alıyorlar. Lüfer gibi balıkların yanına zaten vatandaşımız hiç yaklaşamıyor bile” dedi.

“Denizlerimizde Balık Kalmadı”

Çorum; “Denizlerde balık kalmadı geçen yıl Aralık ayında tezgahımda 35 çeşit balık vardı. Bugün 10 çeşide indi. Maalesef ülkemizde bilinçsiz avlanma var. Çok küçük balıklar tutuluyor. Gidin balık hallerine bir bakın buralarda balık oltası olmayacak balıklar satılıyor. Çok küçük avladığımız zaman bu sefer gelecek yıllarda avlayacağımız balıkları öldürmüş yok etmiş oluyoruz. Bunun bir an önce önüne geçilmesi lazım. Bilinçsiz avlanma sonucu denizlerimizdeki balık oranları yarı yarıya düştü. Biz bu balıkçılık sektörünün yıllardır içindeyiz. 10 yıl önce Türkiye de 600 bin ton balık çıkarılırken bu yıllarda 300 bin ton balık çıkarabiliyoruz. Böyle devam ederse denizlerimizde balık kalmayacak” dedi.

Haber: İmdat Şahin