• Çorlulu Yüzücülerden Derece
  • Çorlulu Yüzücülerden Derece
Çorlu Güncel

Çorlulu Yüzücülerden Derece

  • 15 Aralık 2017
  • 1130 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yüzücüleri, Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen Açık su Yüzme Yarışları'ndan derecelerle döndü.

Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yüzme Antrenörü Tolga Kipriye; “Çorlu olarak geçtiğimiz yıllarda Türkiye'nin birçok noktasında yüzme ve açık su yarışlarına imkânsızlıklardan ötürü katılamıyorduk. Bu geçen süreç içerisinde başta Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve ekibinin Çorlu'ya kazandırdıkları Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme havuzu ve sağladıkları imkânlarla birlikte sporcularımızın azim ve yeteneği birleşince büyük başarılar ardı ardına gelmeye başladı” dedi.

Kipriye düzenlenen yarışmalar sonunda sporcular Sezin Akaltuntaş 5 kilometre yüzme yarışında Türkiye 1'incisi, Ege Çakır 7.5 kilometre yüzme yarışında Türkiye 2'ncisi, Öztuğ Çakar ise 3 kilometre yüzme yarışında Türkiye 6'ncısı olduğunu dile getirdi. Elde edilen başarıların tesadüf değil, harcanan emeğin ve çalışmaların neticesinde kazanıldığını belirten Kipriye, önümüzdeki günlerde yüzme dalında sporcularının birçok başarı elde edeceğini ve Çorlu'nun adını ön saflara yazdıracaklarını ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ'da düzenlenen Kulüplerarası Yüzme İl Yarışmalarına katılan Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yüzücüleri, 44 il birinciliği, 36 il ikinciliği ve 24 il üçüncülüğü elde ederek Tekirdağ genelinde faaliyet gösteren yüzme kulüpleri arasından en fazla il birinciliği elde eden kulüp olmuştu.