• Çorlu'da Gasp Iddiası
Çorlu Güncel

Çorlu'da Gasp Iddiası

  • 14 Aralık 2017
  • 1697 Kez Okundu

Çorlu’da 4 Afgan uyrukluyu iş vaadiyle çağırıp gasp ettikleri iddiasıyla 1'i yabancı uyruklu 3 şüpheli tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, önceki gün Afganistan uyruklu Muhammed B, İstanbul'da bulunan vatandaşı Abdulgani G'yi telefonla arayarak Çorlu'da iş imkanlarının olduğunu belirterek, yanına üç kişi daha alıp gelmesini istedi. Bunun üzerine Abdulgani G, yanına üç arkadaşını da alarak Çorlu'ya geldi. Otogarda Muhammed Ç. ile buluşan 4 Afganistanlı, bir otomobile bindirilerek Esentepe Mahallesi Emlak Konutları bölgesindeki boş araziye götürüldü. Daha sonra aynı yere başka bir araçla Doğuş Y, Hasan Ç, ve Afganistan uyruklu İkrami D. de geldi.

Muhammed Ç. ve arkadaşları, otomobilden indirdikleri Afganistanlı Abdulgani G, Vahit N, Mehmed B. ve Muhammed M'yi yere yatırılarak silah zoruyla üzerlerindeki para, pasaport ve cep telefonlarını aldı. Olayın ardından 4 Afgan uyruklu Çorlu Emniyet Müdürlüğü'ne giderek durumu anlatarak yardım istedi. Şikayet üzerine harekete geçen polis ekipleri, şüphelileri saklandıkları bir evde yakaladı. İlk olarak emniyete götürülen şüpheliler, buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Hasan Ç, Doğuş Y. ve Afganistan uyruklu Muhammed B, ''birden fazla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve gasp'' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer zanlı Afganistan uyruklu İkram D. ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. (AA)