• Ak Parti Heyetinden Esnaf Odalarına Ziyaret
  • Ak Parti Heyetinden Esnaf Odalarına Ziyaret
  • Ak Parti Heyetinden Esnaf Odalarına Ziyaret
  • Ak Parti Heyetinden Esnaf Odalarına Ziyaret
  • Ak Parti Heyetinden Esnaf Odalarına Ziyaret
Çorlu Güncel

Ak Parti Heyetinden Esnaf Odalarına Ziyaret

  • 13 Aralık 2017
  • 1129 Kez Okundu

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çorlu ilçe Teşkilat Başkanı Kerim Atalay ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte meslek odalarını ziyaret etti.

Çorlu Kahveciler Odasına Ziyaret

İlk ziyaret Çorlu Kahveciler Odası Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu üyesi Yıldız Filiz`e gerçekleştirildi. Filiz gerçekleştirilen ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti ifade ederken Çorlu Kahveciler Odasının çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise kıraathanecilik mesleğinde ilk akla gelen kesimin erkeklerin olduğunu belirtirken; “Türkiye`nin ilk kahveciler Odası Başkanının Tekirdağ`ımızdan çıkması bayan milletvekili olarak şahsımı çok mutlu etti. Kadınlarımızın siyasette ve iş dünyasında ki başarıları ülkemizin vizyonu ve gelişimi açısından önem arz etmektedir. Bu anlamda Yıldız Filiz`i, yönetim kurulu üyelerini ve esnaf arkadaşlarımızı gönülden kutluyorum” dedi.

Oda seçimlerine hazırlanıyorlar

AK Parti heyetinin 2. Ziyareti Çorlu Madeni Eşya ve Elektrikli aletler esnaf odasına oldu. Oda Başkanı Rüstem Duman ile sohbet eden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan oda yönetimine çalışmalarında başarılar diledi. Çorlu Madeni Eşya ve Elektrikli aletler esnaf Odası Başkanı Rüstem Duman şahsı ve yönetim kurulu adına teşekkürlerini iletirken 2018 Mart ayı sonuna kadar oda seçimin gerçekleştirileceğini ve tekrar aday olduğunu belirtti. Ergene ilçesinde ki bulunan esnafın oda kayıt işlemlerini Süleymanpaşa`da ki esnaf odasında yapmak zorunda olduğunun altını çizen Duman bu durumdan kaynaklı esnafın sıkıntı yaşadığını ve kanunda ki merkez ilçe ibaresinin en yakın ilçe olarak değiştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

“Esnaflarımız için uzun vadeli krediler veriliyor”

AK Parti Milletvekili Ayşe Doğan`ın ziyaret programı Çorlu Berberler ve Kuaförler Odası ile devam etti. Oda başkanı Coşkun Tokgöz AK Parti heyetini ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek odanın çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay küçük esnafın Türkiye ekonomisinde oldukça önemli yapı taşlarından biri olduğuna vurgu yaparken; “Hükümetimiz tarafından esnaflarımız için uzun vadeli krediler veriliyor. Esnafımızın ayakta kalması için AK Parti hükümetimiz tarafından çalışmalar devam edecektir” dedi.

Bütün bu yenilikler esnafımız için yapıldı

Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, İlçe Başkanı Atalay ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaret programı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Feyzullah Aktepe ile devam etti. Aktepe Çorlu`nun en büyük odalarının başında geldiklerini sözlerine eklerken; “2 bini aşkın üyemiz ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Esnaflarımızın sıkıntıları doğrultusunda çözüm noktaları üretmeye çalışıyoruz. 2017 yılında dükkânını kapatan çok esnaf olmasa da üye sayımızda artış olduğunu da söyleyemeyiz. Özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası piyasalarda ki negatif hava esnafımızı umutsuzluğa itse de alınan önlemler ve can suyu kredileri esnafımızı bir nebze de olsa rahatlattı” dedi. Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise esnaf ve sanatkârların kullanacağı işletme kredisi sınırının 150 binden 200 bine çıkarıldığını ifade ederken; “Esnafımız iş yerini satın almak istiyorlarsa bunun için de kredi alabilecekler. 500 bin lira krediyi 10 yıl vade ile alabilecekler. Yeni araç alırlarsa, sıfır araç, taşıt edindirme kredisini kullanabilecekler. Bunun da vadesi 5 yıl. 500 bin lira alabilecekler. Bunların faizi piyasa faiziyle değil, hazinenin desteklediği düşük oranlı faiz olacak. Bütün bu yenilikler esnafımız için yapıldı” şeklinde konuştu.

Esnafımız akaryakıt zamlarından sonra oldukça zor dönemlerden geçiyor

Çorlu Bakkallar Odasına da ziyaret gerçekleştiren AK Parti heyeti Başkan Yusuf Gümüş`e çalışmalarında başarılar diledi. Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Gümüş odanın çalışmaları ve ileriye dönük projelerine ilişkin bilgiler aktardı. Yaklaşık olarak yarım saat süren ziyaret programı hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.  AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ve beraberinde ki AK Parti Çorlu İlçe Teşkilat yönetiminin ziyaretleri Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası ile devam etti. 2018 yılı ilk çeyreğinde oda seçimlerinin gerçekleştirileceğini ifade eden Baş; “Şoför esnafımızın en büyük sorunu yakıt giderleri. Bu anlamda devletimizin desteğini bekliyoruz. Özellikle fabrika servisçiliği ve okul servisçiliği ile uğraşan esnafımız akaryakıt zamlarından sonra oldukça zor dönemlerden geçiyor. Giderlerinde ki artışı aynı orantı da gelirlerine yansıtamıyorlar. Ayrıca bizde oda olarak devletimiz tarafından okul servislerinde yapılması gereken düzenlemelere ilişkin çalışmalara destek vererek esnafımıza yardımcı oluyoruz” dedi.

Verimli bir program oldu

Oldukça yoğun geçen ziyaret programı sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay 2019 yılında gerçekleştirilecek olan seçimleri öncesi çalışmaların hızla devam ettiğini sözlerine eklerken; “Bu anlamda çok değerli esnaf odası başkanlarımızla bir araya geldik. Sayın Milletvekilimiz Ayşe Doğan ile birlikte oda başkanlarımız aracılığı ile esnafımızın beklentilerini ve isteklerini dinledik. Gerçekleştirdiğimiz fikir alış verişleri neticesinde aldığımız notları raporlayarak çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. 2018 yılında odalarımızın kendi olağan genel kurulları gerçekleşecek. Bu hususta da kendilerine başarılar diledik. Verimli bir program oldu. Sayın milletvekilimize, kadın kolları başkanımız Dilek Aktolun`a ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.