• Vatandaş Hızlı Hizmet İstiyor
  • Vatandaş Hızlı Hizmet İstiyor
  • Vatandaş Hızlı Hizmet İstiyor
  • Vatandaş Hızlı Hizmet İstiyor
  • Vatandaş Hızlı Hizmet İstiyor
Çorlu Güncel

Vatandaş Hızlı Hizmet İstiyor

  • 13 Aralık 2017
  • 1081 Kez Okundu

Hıdırağa Mahallesi Yoğurtçu ve Dik sokaklarında bir ay önce başlatılan altyapı çalışmaları nedeniyle bölge halkı ve esnafı mağdur olduklarını dile getirerek, yetkililerden çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istediler.

Hıdırağa Mahallesi Yoğurtçu Sokağı’nda bir ay önce başlatılan altyapı çalışmaları nedeniyle bölge esnafıları mağdur olduklarını söylediler. Aynı Mahallede bulunan Dik sokakta ise sokağın yarısı asfaltlanırken diğer yarısı asfaltlanmadan bırakılmış durumda. Bölge halkı kurumların yavaş çalıştığından ve hizmetlerin mahallelerine geç geldiğinden şikayetlerini aktardılar. Yoğurtçu Sokak’ta bir aydır tamamlanmayan altyapı çalışmaları için sokaktaki asfaltı kazıyan ekipler, henüz kanal ve boru döşenmesi için herhangi bir çalışma yapmadığı gibi sökülen asfaltın yerine 10 gündür yeni asfalt da yapmadı. Sokağın ortasında kazınan asfaltın yeri küçük bir kanal görünümü oluştururken mevcut durum sürücüler için tehlike, yayalar içinse sıkıntı yaratıyor.

Kesilen asfalt lastiklere zarar veriyor

Asfalt çalışmaları nedeniyle eskiden çift yönlü trafiğin aktığı sokakta trafik tek yönlü olarak ilerleyebiliyor, bu durum nedeniyle sürücüle arasında yol verme tartışması yaşanıyor. Sokakta işyeri olan vatandaşlar ekonomik durgunluğun yanı sıra sokağa girişi engelleyen bu durumun da işlerini azalttığını ve 10 gündür sokakta asfalt olmadığını söyledi. Vatandaşlar ekiplerinin yavaş çalıştığını öne sürerek; “Buradaki iki yönlü trafik tek yöne indi. Yol verme kavgaları oluyor. Asfaltın kesilen kısmı da jilet gibi olduğundan lastiklere zarar veriyor, lastikleri aşındırıyor. Kış aylarında olduğunuz için buranın biran önce yapılacak işlemin yapılıp tamamlanması önem az ediyor” dedi.

Dik Sokak Asfalt Bekliyor

Hıdırağa Mahallesi’ndeki Dik Sokak’ta ise asfalt olmaması nedeniyle yağmur sonrası çamur ve moloz yığını oluştu. Sokak sakinleri tarafından daha önce belediyeden birkaç kez asfalt talebi bulunduğu öğrenilirken Çorlu Belediyesi’nin henüz sokağı asfaltlamak için çalışma yapmadığı öğrenildi. SEYFİ GENÇ