• Türkiye'nin En Büyük Festivali Çorlu'da Gerçekleşti
  • Türkiye'nin En Büyük Festivali Çorlu'da Gerçekleşti
  • Türkiye'nin En Büyük Festivali Çorlu'da Gerçekleşti
  • Türkiye'nin En Büyük Festivali Çorlu'da Gerçekleşti
  • Türkiye'nin En Büyük Festivali Çorlu'da Gerçekleşti
  • Türkiye'nin En Büyük Festivali Çorlu'da Gerçekleşti
  • Türkiye'nin En Büyük Festivali Çorlu'da Gerçekleşti
Çorlu Güncel

Türkiye'nin En Büyük Festivali Çorlu'da Gerçekleşti

  • 12 Aralık 2017
  • 1362 Kez Okundu

Çorlu’da düzenlenen 15. Evcil Kanatlı Hayvanlar Festivalinde on binin üzerinde kanatlı hayvan sergilendi. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’ında katıldığı festivale vatandaşlar ilgi gösterdi.

Çorlu Evcil Kanatlılar Derneği tarafından gerçekleştirilen Evcil Kanatlı Hayvanlar Festivali Türkiye’nin en büyük, Avrupa’da üçüncü büyüklükte olmasıyla dikkat çekti. Çorlu Evcil Kanatlılar Derneği Başkanı Aytaç Göçmen; “Geleceğimiz teminatı olan çocuklarız ile barışın simgesi olan güvercinleri birleştiriyoruz. Geleceğimiz barış içinde olsun” dedi.

 “Türkiye’nin En Büyük Festivaliyiz”

Çorlu Evcil Kanatlılar Derneği Başkanı Aytaç Göçmen düzenledikleri festivalin Türkiye’nin en büyük festivali olduğunu söyledi. Göçmen; “15.sini düzenlediğimiz Çorlu Evcil Kanatlı Hayvanlar Festivalini bugün burada açtık. Şu an burada 1400 kafes var, 10 bin m2 alan içerisine yaptık. Daha önceki festivalimiz 5 bin m2 idi, yoğun istek üzerine 10 bin m2 yaptık. Şu anda burada yoğun bir talep var içerisi almıyor bizi. Burada süs güvercinleri bunun yanında ötücü kuşlar, onun yanında süs tavukları ilave yaptık orda da büyük bir yoğunluk ve katılım var. Bu arkadaşlar seneye biraz daha fazla katılımla gelmek istiyorlar. Dedik ki bu kadar insanı buraya topladık bunların çocukları var, çocuklar buraya gelsin eğlensin, hayvanları izlesin baksın dedik. Bunun yanında birde çocuklar geleceğin simgesi, güvercinde barışın simgesi. Bizde dedik ki güvercinle geleceğin simgesini birleştirelim diye düşündük. Bu çocuklar büyüdüğünde dünyamıza barış ve huzur gelsin. Malum dünyamız bu dönemde karışık. Bir yıl hayvanlara emek vermiş eğitmiş üretici arkadaşlarımıza başarılı olanlara bu kupalar verilecek” dedi.

“Hedef Avrupa’nın da Birincisi Olmak”

Aytaç Göçmen hedeflerinin daha büyük olduğunu belirterek; “ Biz bu ilgiyi bekliyorduk. Festivalimizin 15. sinin yapıyoruz. Biz bu işe 1989 yılında başladık. Kurucu başkanımız Avrupa da görüp burada uyguladık. Şu andaki bu festival Türkiye’nin en büyüğü Avrupa’nın da üçüncüsü ivme yukarı gidiyor. Hedefimiz Avrupa da lider duruma gelebilmek” dedi.

“Birliğe Daha Çok İhtiyacımız Olduğu Dönemdeyiz.”

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç festivalde bir konuşma yaptı. Kılıç; “Burada çok güzel bir festival gerçekleştiriliyor. Binlerce vatandaşımız burada. Çok güzel bir olay herkesin bir arada olması. Bugünler de biliyorsunuz, Kudüs meselesi var. Türkiye’nin bizlerin her zamandan daha çok birliğe bütünlüğe ihtiyacı var. Türkiye birliğini bütünlüğünü sağlayacaktır” dedi.

Festivalde, Gazetecilere, hakemlere ve güvercin yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Gazetecilere ödüllerini Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç verdi. Hakemlere ise ödüllerini Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay teslim etti. Ödül alan güvercin eğitimcileri kazandığı ödül sevincini çocukları ile paylaştı. Çorlu Evcil Kanatlılar Derneği tarafından fuar alanına kurulan oyun parklarında çocuklar gönüllerince eğlenirken, aileleri de fuarda birbirinden farklı kanatlı hayvan görme şansı buldu. Dernek tarafından bu yıl bayanlara ve çocuklara giriş ücreti alınmadı.

Haber: İmdat Şahin