• Yüksel'den Ergene Belediyespor Hamlesi
  • Yüksel'den Ergene Belediyespor Hamlesi
  • Yüksel'den Ergene Belediyespor Hamlesi
  • Yüksel'den Ergene Belediyespor Hamlesi
Çorlu Güncel

Yüksel'den Ergene Belediyespor Hamlesi

  • 07 Aralık 2017
  • 1088 Kez Okundu

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene Velimeşespor’un isminin Ergene Belediyespor olarak değiştirilmesi için kulüp yönetimine öneride bulunduklarını açıkladı. Yüksel, değişiklikle birlikte Futbol kulübünün Ergene’nin bir mahallesini değil tüm Ergene’yi kapsayacak bir ada ve görünüme kavuşacağını söyledi.

İsim değişikliği için B Planı

Yüksel açıklamasında bu değişiklikte ısrarcı olduğunu söyleyerek kulüp yetkililerinin böyle bir isim değişikliğine yanaşmaması halinde B planı olarak Ergene’nin tamamını kapsayacak ve Ergene belediyesinin adını taşıyacak bir kulüp için harekete geçeceklerini söyledi.

Velimeşespor’un tesislerini belediyenin yaptığını anımsatan Başkan Yüksel, bu tesislerin belediyenin arsası olmadığı için, en uygun arsanın Velimeşe’de bulunduğu için burada yapıldığını söyledi. Yüksel, “Biz mahalle kimliğinden ziyade Ergene kimliğini ön plana çıkarmak zorundayız. Ergene artık bir bütün. Bütün gençler halk bu tesisleri kullanacak. Herkesin malıdır, Pınarbaşı’ndaki arkadaşımız da gelip bunu kullanacak, kullanmak zorunda. Kimseye sen bunu kullanma deme şansımız yok. O yüzden Ergene çok dağınık bir ilçe. Ergene kimliğimizi ön plana çıkarmalıyız” dedi.

Başarı Ergene’nin Başarısı

Yüksel konuşmasında takımın isim hakkıyla ilgili şunları söyledi: “Ergene Velimeşespor’un adını Ergene Belediyespor yapmak için yönetici arkadaşlarla zaman zaman görüşüyoruz. Bizim üst takımımız var Ergene Velimeşespor. Ama biz ne yapacağız, artık oradaki arkadaşlarımız isim hakkını bize vermezlerse değişik alternatifler düşünüyoruz. Neden? Çünkü bu gurur hepimizin, bu başarı bütün Ergene’nin başarısı. Sahiplenmek hepimizin ortak görevidir. O yüzden ismin gelecek kongrelerde değiştirilmesini istiyoruz”

Seyfi Genç