• 2017 Yılı Son Meclisi Gerçekleştirildi
  • 2017 Yılı Son Meclisi Gerçekleştirildi
  • 2017 Yılı Son Meclisi Gerçekleştirildi
Çorlu Güncel

2017 Yılı Son Meclisi Gerçekleştirildi

  • 07 Aralık 2017
  • 1003 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi 2017 yılının son Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 15 gündem maddesin görüşüldüğü toplantıda amatör spor kulüpleri için akaryakıt ve ayni yardım yapılması kararı çıktı. Meclis toplantısına Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan`ın izinli olmasından dolayı vekil olarak Çorlu Belediye Meclis üyesi Hülya Perin başkanlık yaptı.

2 yeni müdürlük kuruldu

Birimler arası bütçe aktarılması konusu AK Parti Meclis üyelerinin red oyuna karşı oy çokluğu ile meclisten geçti. Meclis üyelerine ödenecek olan huzur hakkı ücretinin belirlenmesi, sosyal denge sözleşmesi yapmak için Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan`a yetki verilmesi ve geçici işçi çalıştırılması konuları da görüşülerek meclis üyelerinin oy birliği ile karara bağlanırken gündemin 5. Maddesi olan Gençlik hizmetleri ve Yapı kontrol Müdürlüklerinin kurulması meclis üyelerince onaylandı.

Başkan Yardımcısı Çatalkaya; “Yok” diyebildi

Zabıta personeline ödenecek mesai ücretleri, kadro ve unvan değişiklikleri, sözleşmeli personelin 2018 yılında çalıştırılması ve alacağı ücretlerin belirlenmesine ilişkin 6,7 ve 8. Maddeler oy birliği ile karara bağlanırken Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından kullanılacak 1 aracın yakıt giderinin Çorlu Belediyesi tarafından karşılanması meclis üyelerince onaylandı. Gündemin 10 ve 11. Maddelerinde amatör spor kulüplerine, dernek ve okullara yakıt ve ayni yardım yapılması kararı alınırken, AK Parti Meclis üyeleri adına söz alan Mustafa Eryılmaz Çorluspor 1947 Spor Kulübünün geçtiğimiz hafta sonu oynanan ve futbolcuların protesto amaçlı formalarını sahada bırakması ile sonuçlanan olay sonrası Çorlu Belediyesi`nin her hangi bir katkıda bulunması gerektiğini belirtti. Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya`nın ise Çorlu Belediye Spor Kulübü’nün ihtiyaçlarını öne sürerek sadece “YOK” yanıtı vermesi dikkatlerden kaçmadı.

İçkili yer komisyon raporları ve İmar konuları görüşüldü

Meclis gündeminin geri kalan 4 maddesinde İçkili yer tespit komisyonunun raporları okunurken Şeyhsinan Mahallesinde bulunan Çorlu Belediyesine ait 5 bin 301 metrekarelik arsanın okul yapılmak üzere tahsisi görüşülerek 4 bin metrekarelik kısmının tahsisine meclis üyelerinin oy birliği ile karar verildi. İmar plan değişiklikleri ve meclis üyelerinin onayına sunulması ile 2017 yılı son meclis toplantısı gerçekleştirilmiş oldu.