• İşçiler Durak İstiyor
  • İşçiler Durak İstiyor
  • İşçiler Durak İstiyor
  • İşçiler Durak İstiyor
Çorlu Güncel

İşçiler Durak İstiyor

  • 06 Aralık 2017
  • 1252 Kez Okundu

Binlerce fabrikanın bulunduğu Çorlu’da, işçiler durak istiyor. Yağmurlu ve soğuk havalarda sıkıntı çektiklerini söyleyen işçiler servislere bindikleri noktalara durak istiyor. İşçiler durak olmayınca yerlere oturarak servisleri bekliyor.

Sinop Mahallesi, Çardaklı, Borsa Meydanı, Sebze ve Meyve Hali Pazarı, Atatürk Meydanı arkası, Stadyumum olduğu bölge, Santral Durağı ve Kiler gibi işçilerin servise binmek için beklediği noktalara üstü kapalı duraklar istiyor.

“Yüzlerce İşçi Yağmur Altında Bekliyor”

Çorlu Bulvar yolu üzerinde bulunan Kiler durağında bekleyen işçiler Avrupa Yakası Gazetesine konuştu. Yetkililere adeta isyan eden işçiler; “Her işçi mutlaka servis duraklarında 15 ila 20 dakika bekliyor. Bizler yağmur yağdığında burada ki çıkıntının altına saklanmak zorunda kalıyoruz. Burada yüzlerce işçi bekliyor. Hepimiz sığamıyoruz. Yağmur yağdığında ıslanıyoruz. Keza kışın durumumuz daha kötü. Yaz olduğunda sıcaktan kavruluyoruz. Bunlara bir çözüm bulunsun. İşçilerin bekleme yerlerine mutlaka durak konulmasını istiyoruz. Bununla ilgili çalışma başlatılmalı” dedi.

“Kimse Bizi Görmemezlikten Gelmesin”

Çorlu’nun işçi kenti olduğunu vurgulayan işçiler; “Çorlumuz bir işçi kenti. İşçilerin yoğun yaşadığı bir şehir. Her gün binlerce işçi bu servis noktalarını kullanıyor. Burada binlerce işçi perişan oluyor. Yağmurda ıslanıyoruz. Islandıktan sonra işyerlerimize gidip çalışmak zorunda kalıyoruz. Bizler üreten insanlarız. Bizi kimse görmemezlikten gelmesin” dedi.

“Belediler Sorunumuzu Çözsün”

Tekirdağ Büyükşehir ve Çorlu Belediyesine seslenen işçiler; “Durak yapmak belediyenin işi, kendi otobüslerine duraklar yapıyorlar. Ama işçilerin beklediği yerlere durak yapılmıyor. Acaba başka bir prosedür varda biz mi bilmiyoruz. Aslında çok masraflıda olmayacağı düşüncesindeyiz. Servis durakları incelensin ve buralara gerekenin yapılmasını istiyoruz” dediler.