• Çorlu'ya Iki Yeni Müdürlük
Çorlu Güncel

Çorlu'ya Iki Yeni Müdürlük

  • 06 Aralık 2017
  • 1262 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi’nin 6 Aralık 2017 (bugün) Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan toplantısında iki yeni müdürlük kurulması karara bağlanacak. Kurulması planlanan yeni müdürlüklerin Yapı Kontrol Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü olacağı öğrenildi.

Çorlu Belediyesi bünyesinde kurulacak iki yeni müdürlük hakkında bilgi veren Hukuk ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya, bu müdürlüklerin belediyenin işleyişini hızlandırmak ve aksaklıları gidermek üzere ihtiyaç üzerine kurulduğunu belirterek, grupta ve komisyonda görüşülmesinin ardından belediye meclisinde karara bağlanacağını söyledi.

Yapılaşma Daha Etkin Kontrol Edilecek

Kurulması planlanan Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün son yıllarda Çorlu’da iyice artan yapılaşmanın kontrol edilmesi için çalışacağı öğrenildi. Yapı Kontrol Müdürlüğü,  yasalara uygun inşaat yapılmasını sağlamak, kaçak yapılaşmanın tamamen sonlandırılması için çalışmak, hafriyat, moloz vb. taşınması, hatalı hafriyat ve tehlikeli yapılarla ilgili olarak gerekli yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi için gerekenlerin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile koordineli uygulanması, inşaatların çevresindeki tüm işgal ve olumsuzlukların sonlandırılması için ilgili inşaat ve yapı denetim firmalarına gerekli uyarı ve tebligatların yapılması, inşaatlardan ötürü çevrede oluşan tüm tahribatın inşaat bitiminde bertaraf edilmesi gibi konularda çalışacak.

Gençlik ve Spor Faaliyetleri Tek Çatıda Toplanacak

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün ise belediye bünyesinde spor okulları kurulması ve yönetilmesi, sportif faaliyetlerin desteklenmesi, halk oyunları, izci kampları gibi faaliyetlerin desteklenmesi ve organize edilmesi gibi konularda faaliyet göstereceği, gençlerin boş zamanlarını spor ve kültürel faaliyetlerle doldurması için çaba göstereceği ve alternatif oluşturmak için çalışacağı öğrenildi.

Seyfi Genç