• Ak Parti Ergene'de Sarıer Dönemi Başladı
Çorlu Güncel

Ak Parti Ergene'de Sarıer Dönemi Başladı

  • 05 Aralık 2017
  • 1214 Kez Okundu

AK Parti Ergene İlçe Teşkilatı`nın Marmaracık Mahallesi Düğün Salonunda gerçekleştirilen 2. Olağan Kongresinde tek liste üzerinden gerçekleştirilen seçimde ilçe başkanlığına Hamdi Sarıer seçildi.

Gerçekleştirilen kongreye AK Parti İstanbul Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel ile yönetim kurulu üyeleri katılım sağladı. Gerçekleşen kongrede tek liste ile başkanlığa seçilen Hamdi Sarıer, kendisini bu göreve layık gören partililere ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. AK Parti Ergene İlçe Başkanlığını Sarıer’e devreden bir önceki başkan Mustafa Çalım da, göreve gelen Sarıer ve ekibinin her zaman yanında olacaklarını ve parti bayrağını daha yukarıya taşıyacaklarını kaydetti.

Bunlara 100 metre yolu verin hiçbir şey yapamazlar

Gerçekleşen kongreye katılan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, kongre alanına gelirken yaşadıkları zorlu ulaşım şartlarını eleştirerek; “Bugün Ergene’de yaşayan vatandaşlarımız olarak 21. Yüzyıl yollarından memnun musunuz?  Bakın bunlara 100 metre yolu verin hiçbir şey yapamazlar. Çünkü bunlarda beceri yok. 2019’da yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bugün burada bu tabloyu gördükten sonra 11 ilçe ve Büyükşehir Belediyesinin AK Partili olduğunu görebiliyorum. Bunun ayak seslerini şimdiden duyabiliyorum. Gelin artık bunların elinden koltuğu alın ve burayı AK Parti Belediyesi yapın. Sizlerle beraber biz milletvekili olarak 24 saat çalışmaya hazırız. Buraya gelirken gördüğümüz yolların bozukluğu neticesinde zar zor gelebildik. Mustafa Şentop hocama yolda gelirken salona ancak traktörle gidersek ulaşabiliriz dedim. Bir belediyenin yönetimi insanları bu şekilde cezalandırmaya nasıl cesaret ederler. Eğer o başkanlığı yapacaksan adam gibi yapacaksın. Eğer adam gibi yapmayacaksan benim teşkilatlarım seni tıpış tıpış oradan indirir” dedi.

Helvayı yapacak adam bu salondan çıkacak

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel de, hükümet yatırımlarının Ergene’ye hızlı bir şekilde geleceğini ve 100 yataklı bir devlet hastanesinin yakın zamanda temelinin atılacağının müjdesini verdi. Yel, “Ergene ilçemizin yeni olmasından kaynaklı sorunlarının olduğunu biliyoruz. Bizlerden beklentilerin ne olduğunu da biliyoruz. Öncelikle hastane ihtiyacını giderebilmek için yer belirleme çalışmaları yapıldı. Ergene’ye 100 yataklı bir hastane kazandıracağız. Çorlu ve Ergene’de dünyanın en büyük çevre projesi devam etmekte. 87 kilometre kanal hattı 5 adet artıma tesisi ile belediyelerin yapmak zorunda olduğu ve yapmadığı evsel arıtma tesisleri ile hükümetimizin 3,5 milyar TL ayırdığı ve inşallah Ergene Nehri’nin pırıl pırıl akacağı o güzel günleri özlemle bekliyoruz. İlçemizin PTT ile ilgili sorunları vardı onu da kazandırdık. Ergene Belediyesi Başkanı Rasim Yüksel, yapamadığı işlerden dolayı hedef olarak hep hükümeti ve milletvekillerini göstermekte. Onlara şunu hatırlatıyoruz. Cumhurbaşkanımızın buraya kazandırdığı büyükşehir hizmetidir. Bu hizmetle beraber Tekirdağ’da 1,5 milyar TL’lik bir gelir oluştu. Bütçeyi kullanmakta tüm yetkiler kendilerinde. Yağ var un var, helvayı yapacak adam yok. Onu da ne zaman getiriyoruz? 30 Mart 2019’da helvayı yapacak adam bu salondan çıkacak” dedi.

Biz FETÖ’yü masum bir hareket olarak gördüğümüz zaman korumuş olabiliriz

CHP’li siyasetçilerin Atatürk’ün arkasına sığındıklarını ve oy topladıklarını belirten AK Parti İstanbul Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop; “Bizim davamız parti davası değil, bin yıldır bu topraklarda devam eden davadır. Bu davadan emekliliğimiz ancak mezarda olacaktır. Bu da bizim diğer partilerden olan farkımızdır. CHP, zamanı geçmiş bir kafaya sahip siyasi parti. Atatürk’ü suiistimal ederek oy toplamaya çalışıyor. Hele Trakya’da üzülerek söylüyorum başarılı olabiliyor. CHP ne zaman Türkiye’nin aleyhine bir şey olsa hemen onun yanında yer alıyor. Daha önce FETÖ’yu korudunuz kolladınız diyorlar. Biz FETÖ’yü masum bir hareket olarak gördüğümüz zaman korumuş olabiliriz ama CHP, 17-25 Aralık’tan sonra onların yanında yer aldı. Bu toprakların vatanseverleri çok Allah’a şükür ama hainleri de maalesef çok. Bu millet bizim arkamızda olduğu sürece dünyadaki bütün kötülük planları yapan şer güçleri hiçbir sonuç alamayacaklardır” dedi.

Yeni Yönetim Şu Şekilde

Hamdi Sarıer Başkanlığında oluşan yönetimde yer alan isimler, Burhan Sezer, Ender Özbaşaran, Ersin Arda, Hüseyin Ak, Mehmet Langer, Mehmet Tunç, Murat Com, Müge Yıldız, Nazife Göç, Ramazan Torun, Savaş Öncü, Soner Er, Şahin Aksoy, Şerife Aydın, Şükrü Kırıkçı, Tahir Saltan, Tuncay Akman, Yalçın Şengül ve Yıldız Yıldız oldu. Yedek Üyeler ise, Şevki Atalay, Vedat Bilge, Yusuf Bayraktar, Yasin İşler, Abdullah Kılıçkaya, Sedat Mercan, Cemal Keçeci, Murat Yüce, Sezgin Çaylı ve Necmettin Taşar oldu.