• Türkiye`nin En Büyük Kuş Festivali Çorlu`da
Çorlu Güncel

Türkiye`nin En Büyük Kuş Festivali Çorlu`da

  • 05 Aralık 2017
  • 1616 Kez Okundu

Çorlu Evcil Kanatlı Hayvanlar Derneği Başkanı Aytaç Göçmen ve Yönetim Kurulu üyeleri basın mensupları ile bir araya geldi.

Aytaç Göçmen 10 Aralık tarihinde düzenlenecek olan 15. Evcil Kanatlılar Festivali bu sene Trakya Fuar Merkezinde gerçekleştireceklerini söyledi. Festivale ilişkin açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Göçmen; “Bu sene konsepti biraz daha büyük tutuyoruz. Hem basınımızdan daha fazla destek alalım, hem de kendimiz biraz daha fazla çalışarak güzel bir organizasyon yapalım istedik” dedi.

10 bin ziyaretçi bekleniyor

Göçmen açıklamalarının devamında; “Son 5 yıldan bu yana çıtayı daha yukarı taşıyarak festival yapıyoruz. Kanatlı hayvanlar festivali konusunda Avrupa standartlarına ulaştık. Gerek festival bünyesinde düzenlenecek yarışmalara katılacak evcil kanatlı hayvanlar sayısı, gerek alan büyüklüğü gerekse diğer tüm özellikleri ile dünyada 3. Türkiye`de ise 1. Sırada yer alıyor. Türkiye’nin en büyük festivali olacak. Festivalimize girişler 0-10 yaş çocuklara ve bayanlara ücretsiz olacak. Diğer vatandaşlarımızdan da 10 lira alınacak. Alana şişme oyun parkları koyacağız. Buraya gelenler ücretli şekilde çay ve yemek yiyebilecek. Ödül töreni için platform hazırlıyoruz. 280 tane dereceye giren yetiştirici kupa alacak. Buraya 10 bin tane hayvan girecek. Diyarbakır`dan, Antalya`dan Elazığ`dan, Bursa`dan olmak üzere Türkiye`nin 50 ilden fazla yerden bu festival için geliyorlar. Yurtdışından hakemlerimiz geliyor. Bu festival kendi alanında Türkiye`nin en büyük festivalidir. Dünya`nın da 3. Büyük festivali. Almanya`dan, Romanya`dan, Bulgaristan`dan hakemler geliyor. 55 kadar hakem olacak. Takribi olarak 8 ila 10 bin ziyaretçi oluyor. Dışarıda bin kadar araç oluyor. Araçları ile gelen ziyaretçilerimiz için park sorunu olmayacak” ifadelerine yer verdi.

Girişler 10 lira, bayan ve çocuklara ücretsiz

Festivalin derneğin kendi öz sermayesiyle yapıldığını sözlerine ekleyen Göçmen; “Bu festivalin ortalama maliyeti yaklaşık 40 – 45 bin liradır. Hiçbir yerden destek almıyoruz. Giriş 10 lira olacak. Giriş 5 sene önce de 10 liraydı. İçeride gezerken bir ziyaretçi yaklaşık 3 saat zaman harcıyor. Sinema bileti bile daha fazla. Sinemadan bile daha fazla zevk veriyor. Belediyeye gittik. Büyükşehir olduğu için bize yapılan şeyler kısıtlı. Bayrak verelim, kürsü verelim dediler. Bu işi seven gören bir daha bırakamıyor. Bilecik`te bulunan bir yerel gazete geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz festival sonrası neredeyse bir sayfa haber yaparak festivalimizin güzelliğini anlattı. Türkiye`de derneğimizi tanımayan yok. Misafirlerimiz için dinlenme alanları tahsis ettik. Barışın simgesi güvercin masumiyetin simgesi de çocuklar düşüncesinden hareketle, çocuklarımız gelsin evcil kanatlıları görsün sevsin canları sıkılınca oyun parklarında oynasınlar istedik” dedi.