• İhh Çorlu Temsilciliğinden Anlamlı Kahvaltı
  • İhh Çorlu Temsilciliğinden Anlamlı Kahvaltı
  • İhh Çorlu Temsilciliğinden Anlamlı Kahvaltı
  • İhh Çorlu Temsilciliğinden Anlamlı Kahvaltı
Çorlu Güncel

İhh Çorlu Temsilciliğinden Anlamlı Kahvaltı

  • 21 Kasım 2017
  • 1160 Kez Okundu

İnsani Yardım Vakfı Çorlu Temsilciliği kadın kolları başkanlığı tarafından Myanmar'ın batısındaki Arakan eyaletinde baskı ve şiddet altında yaşayan Arakanlı Müslümanlara yardım amaçlı kahvaltı organizasyonu düzenlendi. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arkasında bulunan Öğretmen evinde düzenlenen kahvaltı programına Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç`ta katılım sağladı.

“Gelirini Arakan`da ki mazlum, mağdur insanlara yatırdık”

Gerçekleştirilen kahvaltı programına ilişkin açıklamalarda bulunan İnsani Yardım Vakfı Çorlu Temsilcisi Cemalettin Günay İnsani Yardım Vakfı`nın 5 aydır Çorlu`da temsilciliğini yapıyoruz. 5 aydan beri de Çorlu`da yetimlere, gariplere, öksüzlere yöneldik. Kadın Kolları Başkanımız Arakan`da ki drama kayıtsız kalmamak için Arakanlı kardeşlerimize yardım olsun diye bir kahvaltı programı düzenledi.  20 liradan 500 tane bilet bastırdık. 500`ünü de sattık. Bunu biz sabahleyin kahvaltı ile taçlandırdık. 200`e yakın davetlimiz geldi. Bunun gelirini olduğu gibi Arakan`da ki mazlum, mağdur insanlara yatırdık” dedi.

“96 tane yetimimize ulaştık”

İnsani Yardım Vakfı Çorlu Temsilciliğinin çalışmaları hakkında da bilgiler aktaran Günay; “Yetim, garip, öksüz insanlara yönelik faaliyetlerimiz sürekli devam ediyor. 1 aydır okullarda Milli Eğitim ile İHH`nın protokolü kapsamında oluşturulan “Her sınıfın bir yetimi olsun” projesi kapsamında okullara gidiyoruz. Öğrencilere anlatıyoruz. Dünya`da 400 Milyon yetim var. 200 Milyonu sokaklarda yaşıyor. Bu yetimlere sahip çıkmazsak, organ, uyuşturucu ve insan ticaretine yönelik kötü amelleri bulunan gruplar tarafından ele geçiriliyorlar. Dünyanın her hangi bir yerinde ya da ülkemizde “Her sınıfın bir yetimi olsun” projesiyle bunlara yardımcı olmak hedefindeyiz. Şu ana kadar Tekirdağ`da 96 tane yetimimize ulaştık.

“Çalışmalarımıza gönül veren herkese teşekkür ediyoruz”

Dönemsel çalışmalarımız devam ediyor. Okulların açılmasıyla fakir, yetim öğrencilerimize yardımcı olmak amacıyla gönüllülerimiz ve yardımseverlerimizin katkılarıyla 100 civarında öğrencimizin kırtasiye, ayakkabı ve kıyafet teminini sağladık. Okullarımızla yaptığımız istişarelerle bunu yapıyoruz. Çeşitli dostlardan gelen bilgilerle erzak yardımlarımız oluyor. İleri ki zamanlarda gelir getirici kermeslerimizi düzenleyerek bu gelirlerle yardımlarımız devam edecek. Çalışmalarımıza gönül veren herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Düzenlenen kahvaltı programında Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç`ın yanı sıra STK temsilcileri ve çok sayıda yardımsever katıldı.