• Reyap Hastanesi 5. Geleneksel Dünya Prematüre Günü Kutlandı
  • Reyap Hastanesi 5. Geleneksel Dünya Prematüre Günü Kutlandı
  • Reyap Hastanesi 5. Geleneksel Dünya Prematüre Günü Kutlandı
  • Reyap Hastanesi 5. Geleneksel Dünya Prematüre Günü Kutlandı
  • Reyap Hastanesi 5. Geleneksel Dünya Prematüre Günü Kutlandı
Çorlu Güncel

Reyap Hastanesi 5. Geleneksel Dünya Prematüre Günü Kutlandı

  • 20 Kasım 2017
  • 1956 Kez Okundu

Çorlu Özel Reyap Hastanesi tarafından her yıl 17 Kasım`da düzenlenen geleneksel Dünya Prematüre Günü etkinliklerinin 5.’si Divan Otel`de gerçekleştirildi.

Emekle verilen bir çabanın göstergesidir

Gerçekleşen programa oldukça geniş katılım olurken erken doğum olarak tabir edilen şekilde dünyaya gelen çocuklar ve aileleri etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Özel Reyap Hastanesi Başhekim yardımcısı İbrahim Oktay gerçekleştirdiği açılış konuşmasında 5. kez düzenlenen etkinliğe her yıl daha çok katılım olduğunu belirtirken duyduğu memnuniyeti ifade etti. Oktay konuşmasının devamında; “Mucizelere tanıklık ettiğimiz bu doğumlarda hastane olarak Türkiye ölçeğinde eğitimler ve ekiplerle gerçekten üst düzey donanımla, emekle verilen bir çabanın göstergesidir.  Dünya Prematüre Günü aynı zamanda bu çabaya ortak olan anne ve babaların birlikte ortaya koyduğu mucize olan bebeklerin hatırlanması, bu konuda farkındalık yaratılması için belirlenmiş bir gündür. Doğumu 40 haftalık bir süreç olarak düşünürsek bu süreci 30 ile 25 haftanın altında yaşayıp, dünyaya gelip yaşatılan bebeklerimiz var. Bizimde Reyap Hastanesi olarak bildiğim kadarıyla bu süreci 24 haftalık yaşayan, anne ve babasının kucağına verdiğimiz ve sağlıklı çocukluk günlerini gören bebeklerimiz var. Bu çok büyük bir emek. Bu emek hepimizin. Reyap Hastanesi olarak gurur duyduğumuz yeni doğan bebek ünitemizin Doktor Serdar Yılmaz liderliğinde çok güzel çalışmalarına şahit oluyoruz. Reyap Hastanesi olarak ünite sayımızı 2`ye çıkardık. 29 kuvözle hizmet veriyoruz. Hilal Vatansesever ve Narin Yıldız hemşirelerimizin sorumluluğunda bu hizmeti gurur ve mutlulukla veriyoruz. Bu 5. Kutlamamız. Bu organizasyona emeği geçen arkadaşlarıma ve davetimi kırmayıp katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Mutlu sağlıklı ve uzun ömürler yaşarlar” dedi.

“Sağlıklı ve mutlu olsunlar istiyorum”

Prematüre bebek konusunda Çorlu`da önemli isimlerin başında gelen Reyap Hastanesi doktoru Serdar Yılmaz ise katılan tüm ailelere teşekkür ederken; “Mucize kahramanlarımızın ailelerine ve hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu yıl güler yüzünüzle sizi mutlu görebilmek bizim için en büyük hediye, en büyük gurur. Bebeklerimize çok güzel bakmışsınız. Onları böylesine sağlıklı görebilmek bizleri oldukça mutlu ediyor. Belki onlar ileri de doktor olacak, hâkim olacak ama ne olursa olsun hep sağlıklı ve mutlu olsunlar istiyorum. İnşallah seneye de aynı şekilde buluşur ve prematüre farkındalığını insanların hepsine aşılarız. İlk doğduğunuzda gerçekten özellikle anne ve babaların içleri yanıyor. Yaklaşık 12 yıldır Çorlu`dayım. 10 yıldır da prematüre çocuklara bakıyorum. İnşallah elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz, daha iyisini de yapmaya çalışacağız. Reyap Hastanesi bize yönetim olarak da büyük yatırımlar yapıyor. Çocukların konforunu ve sağlığını düşünen bir kurum” şeklinde konuştu.

Personele plaket takdim edildi

Gerçekleşen konuşmaların ardından yeni doğan bebek ünitesi çalışanlarına plaket ve başarı belgeleri takdim edilirken prematüre olarak doğan ve aileleriyle programa katılan çocuklar animatörler eşliğinde hoşça vakit geçirdi. Katılımcılara çeşitli ikramlarda da bulunulurken program hastane personeli ve ailelerin hatıra fotoğrafları çektirmesi ile son buldu. Programın başlama saatinde Doktor Serdar Yılmaz prematüre bebek doğumu için hastaneye gitmek zorunda kalması ve doğumu gerçekleştirdikten sonra programa katılım sağlaması katılımcıların takdiri ile karşılandı.