• Madeni Eşya Odasından Kaymakam Kılıç`a Ziyaret
  • Madeni Eşya Odasından Kaymakam Kılıç`a Ziyaret
  • Madeni Eşya Odasından Kaymakam Kılıç`a Ziyaret
Çorlu Güncel

Madeni Eşya Odasından Kaymakam Kılıç`a Ziyaret

  • 17 Kasım 2017
  • 1110 Kez Okundu

Çorlu Madeni Eşya Elektrikli Aletler Sanatkârlar Odası Başkanı Rüstem Duman ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç`a nezaket ziyaretinde bulundu.

Duman esnafın sıkıntısını anlattı

Kaymakam Kılıç gerçekleştirilen ziyaretten dolayı ötürü duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Başkan Duman odanın faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı. Ergene ve Kapaklı ilçelerindeki esnafların oda kayıtları için sistem gereği Süleymanpaşa`da ki esnaf odasına gitmek zorunda kaldığının altını çizen Başkan Duman; “Esnafımız vergisini buraya öderken oda kaydı için Süleymanpaşa`ya gidiyor. Bu durumda esnafımız için külfet oluşturuyor. Milletvekillerimiz aracılığı ile sıkıntımızı Gümrük ve Ticaret Bakanlığımıza ilettik” dedi. Yeni Kaymakamlık binasının Çorlu`ya yakışır bir yer olduğuna da vurgu yapan Duman Şehitler anısına inşası devam eden 15 Temmuz İlkokulu içinde Çorlu Madeni Eşya Elektrikli Aletler Sanatkârlar Odası ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

İŞ-KUR ve KOSGEB`in çeşitli programları oluyor

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ise oda yönetim ve üyelerinin çalışmalarında kolaylıklar diledi. Kılıç esnaf kültürünün önemine de değinirken; “Küçük esnafımız ülke ekonomisinin yapı taşlarından biridir. Bu anlamda da İŞ-KUR ve KOSGEB`in çeşitli programları oluyor. Bu anlamda esnaflarımıza bu durumları aktarmalı ve faydalanmalarını sağlamayız” dedi.

Kaymakam Kılıç`a Ziyaret

Yaklaşık yarım saat süren ziyaret sonrası hatıra fotoğrafı çektirilirken Çorlu Madeni Eşya Elektrikli Aletler Sanatkârlar Odası Başkanı Rüstem Duman, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç`a üzerinde inşası devam eden 15 Temmuz İlkokulu`nun fotoğrafı bulunan plaket takdim etti.