• Ak Parti Çorlu Teşkilatından Beşiktaşlılar Derneği`ne Ziyaret
  • Ak Parti Çorlu Teşkilatından Beşiktaşlılar Derneği`ne Ziyaret
  • Ak Parti Çorlu Teşkilatından Beşiktaşlılar Derneği`ne Ziyaret
  • Ak Parti Çorlu Teşkilatından Beşiktaşlılar Derneği`ne Ziyaret
Çorlu Güncel

Ak Parti Çorlu Teşkilatından Beşiktaşlılar Derneği`ne Ziyaret

  • 17 Kasım 2017
  • 1161 Kez Okundu

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay ve beraberinde ki yönetim kurulu üyeleri Çorlu Beşiktaşlılar Derneği`ne ziyaret gerçekleştirdi. Burada dernek başkanı Akın Yılmaz ve dernek üyeleri tarafından karşılanan AK Parti heyeti geçtiğimiz haftalarda kaçak yapı gerekçesiyle yıkılan dernek binasının kendilerini üzdüğünü belirtti.

Kaçak temel atma töreninde o kadar kişi bir araya geldi

Çorlu Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Akın Yılmaz gerçekleştirilen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederken yaşanan süreç ile ilgili de bilgiler aktardı. Yılmaz; “2006 yılında dönemin Kaymakamı, belediye başkanı, kulüp as başkanı, belediye meclis üyelerimizin ve o dönem Milletvekili seçimleri varken bütün Milletvekili adaylarının ve şimdi Belediye Başkanı olan o dönem CHP Çorlu İlçe Başkanlığı yapan ağabeyimizin de orada olduğu temel atma töreni düzenledik. Yani bu bina nasıl bir kaçak yapıysa kaçak temel atma töreninde o kadar kişi bir araya geldi “dedi.

Kamu yararına bir yer olmasını istedik

Yaklaşık 1 yıl içinde dernek binasını bitirdiklerini belirten Yılmaz; “Projeye Çorlu Belediyesi ile elimizde olan sözleşmeler ve projeler dâhilinde işe başladık, elimizde ki bütün belgeleri belediyeye verdik. Daha sonra ki süreçte işte Belediye Başkanı Altan Ersin tutuklandı, mahkemeye çıkarıldı ceza aldı. Bu süreçte kadar bizim derneğiniz ile ilgili bir sıkıntı yaşanmadı. Daha sonra ki dönemde ağabeyimiz Belediye Başkanı seçildi ve koltuğa oturdu. Sağ olsun Ziyaeddin Vekilimiz sayesinde 2-3 yıl kimse yanımıza gelmedi. Çorlu Belediyesi bu süreçte bizlerle oturup bir konuşma yapmadı, biz kendilerine burayı yıkmayın, burayı muhtarlık yapın, mescit yapın, Gaziler Derneğine verin, düğün salonu yapın dedik. Burasının kamu yararına bir yer olmasını istedik. Fakat gelinen süreç sonrasında dernek binamız yıkıldı” dedi.

Atalay; “Belediye yönetimini kınıyorum”

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay ise Çorlu Belediyesi yönetimini kınadığını belirtirken; “Bir önceki Çorlu CHP’li Belediye Başkanı döneminde yapımına izin verilen ve Çorlu Beşiktaşlılar Derneği tarafından tamamen kendi imkânlarıyla yaptıkları dernek binası mevcut CHP’li belediye yönetimi tarafından, halen Çorluda bir sürü kaçak bina olmasına rağmen yıktırılmıştır. Bu yıkım kararından önce dernek yönetimi bedelsiz olarak binayı belediyeye devretmeyi teklif etmiş, milli servetin çöpe atılmasına razı olmadıklarını bildirmişlerdir. Buna rağmen Belediye yönetimi binayı yıkmıştır. 
Çorlu Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Akın Yılmaz`dan aldığımız bu bilgiler bizi ziyadesi ile üzmüştür. Güzide derneğimize yapılan bu davranış ve heba edilen Milli servetimiz için mevcut Belediye yönetimini kınıyorum” ifadelerine yer verdi.

Ziyaret programında Çorlu Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Akın Yılmaz Beşiktaş Spor Kulübünün logosu bulunan hediye takdim ederken ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.