• Uygulayarak Öğrenecek Ve Üretecekler
Çorlu Güncel

Uygulayarak Öğrenecek Ve Üretecekler

  • 16 Kasım 2017
  • 1519 Kez Okundu

Şahinler Ortaokulu ile Çorlu Gazeteciler Derneği (ÇGD) arasında ŞENAY projesi kapsamında işbirliği ve eğitim protokolü imzalandı.

Şahinler Orta Okulu Müdürü Fatih Ersöz tarafından hazırlanan ‘Şahinler Eğitimde Niteliği Artırma Yöntemleri’ (ŞENAY) Projesi kapsamında yürütülecek projede ÇGD tarafından okul öğrencilerine gazetecilik hakkında aylık bilgilendirme ve meslek erbaplarıyla buluşma toplantıları organize edilecek.

Okul Gazetesi Çıkarılacak

Şahinler Orta Okulu’nda 2017 - 2018 eğitim yılında eğitimin kalitesini arttırarak çocukların bilgi ve beceri konusunda yetkin bireyler olarak yetişmesini sağlamak için ŞENAY projesini hazırladıklarını açıklayan okul müdürü Fatih Ersöz; “Projemiz çocukların eğitim öğretim hayatında daha etkin bir şekilde yer almasını sağlamaya yönelik bir çalışmadır” dedi. Ersöz, ŞENAY projesi kapsamında 18 ayrı çalışma birimi kurduklarını belirterek Çorlu Gazeteciler Derneği ile ŞEVAHİN Okul Gazetesi Birimi kapsamında çalışma yürüteceklerini söyledi. Proje kapsamında aylık olarak bir okul gazetesi çıkarılacağını dile getirdi.

18 Birim Faaliyet Gösterecek

ŞENAY Projesi, ŞEVAHİN okul gazetesi Birimi haricinde Kariyer Eğitimi, Eğitim Danışmanlığı,  Kültür Takımı, STEAM (Robot), Sanat Takımı, Bilim Takımı, Sosyal Faaliyetler, Okuma Faaliyetleri, Okul Gazetesi, ŞENAY Bülten ve Mecmua Birimi, Beyaz Bayrak Birimi, Beslenme Dostu Okul, Ev ve Veli Ziyaretleri Birimi, Eğitim Faaliyetleri Birimi, İngilizce Birimi, ŞENAY WEB Modülü, Projeler Birimi ve Değerler Birimleri’nden oluşuyor. Her birim kendi içinde her ay düzenli olarak toplanıp çalışmalar yürüyor. Birimlerin çalışmaları hakkında Avrupa Yakası’na bilgi veren Okul Müdürü Fatih Ersöz, her birimin sorumlu öğretmenleri öğrencilerle birlikte projenin birimleri için çalışacağını belirterek; “Örneğin Kariyer Birimi her ay kendi alanında uzman bir meslek erbabını okulumuza getirip öğrencilerle buluşturacak. ŞEVAHİN Okul Gazetesi Birimi de okul gazetesi fikrini daha profesyonel biçimde ele alarak okulumuzun faaliyetlerinin duyurulmasına çalışacak. Aynı şekilde Çorlumuzun uzman gazetecileriyle işbirliği yapıp onları okulumuzda ağırlayacağız ve öğrencilerimizin onların deneyimlerinden faydalanmasını sağlayacağız.” dedi.