• Edirne'de Kule Radarlar 2 Gün Sonra Yeniden Aktif
Edirne

Edirne'de Kule Radarlar 2 Gün Sonra Yeniden Aktif

  • 19 Ekim 2017
  • 4668 Kez Okundu

Edirne'de geçtiğimiz yıl sürücülere 1 ayda yaklaşık 10 milyon TL para cezası kesen kule radarlar, valilik kararıyla 2 gün sonra yeniden aktif edilecek.

Edirne'de geçtiğimiz yıl Kasım ayından bu yana revize edilen kule radarlar 20 Ekim Cuma günü sabah 08.00’den itibaren yeniden aktif hale gelecek.
Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Edirne merkezinde 4 noktada çift yönlü olarak hız ihlalinin yanı sıra 5 noktada kırmızı ışık ihlallerini de denetleyecek olan Elektronik Denetleme Sistemi'nin (EDS) 20 Ekim günü saat 08.00'da yeniden hizmete alınacağı belirtildi. Açıklamada, kule radar cihazlarının olduğu Talatpaşa Bulvarı üzeri sanayi orta kapı önü, Edirne-Kapıkule yolu üzeri Sarıbayır mevkii ve Edirne Lalapaşa yolu üzerinde otomobil, kamyon ve otobüsler için hız limitinin 50 kilometre/saat olduğu bildirildi. Edirne-Kapıkule yolu üzerinde ise hız limitlerinin otomobiller için 110, otobüsler için 90, kamyonlar için ise 85 kilometre/saat olduğu, ayrıca 5 kavşakta da kırmızı ışık ihlali uygulaması yapılacağı kaydedildi.