• Thk Ergene Şubesinden Basın Toplantısı
  • Thk Ergene Şubesinden Basın Toplantısı
  • Thk Ergene Şubesinden Basın Toplantısı
Çorlu Güncel

Thk Ergene Şubesinden Basın Toplantısı

  • 18 Ekim 2017
  • 1036 Kez Okundu

Türk Hava Kurumu Ergene Şube Başkanlığı basın toplantısı düzenledi. Geçtiğimiz Kurban Bayramında toplanan kurban derileri ile ilgili açıklamalara yer verilen basın açıklaması şube başkanı İlhami Sezgin tarafından okundu.

Türk Hava Kurumu Ergene Şube Başkanı İlhami Sezgin konuşmasına Türk Hava Kurumu`nun 1925 yılında kurulduğunu ve milletin desteği ile bugünlere geldiğini belirtirken; “Merkezi bütçeden hiçbir yardım almayan Kurum, kısıtlı kaynaklarla gençlerimizi havacılığa özendirmek ve vatandaşlarımıza nitelikli havacılık hizmeti sunabilmek için 92 yıllık tecrübesi ve kurulduğu günkü gibi halkına hizmet etme azmi ile yoluna devam etmektedir. Milletimizin gönlünden koparak 92 yıldır THK’ya yaptığı bağışlar, Edirne’den Kars’a hiç bir ücret almadan aşk ile çalışan 370 şube başkanımız ve on binlerce mensubumuzla çağımızın en önemli unsuru olan havacılığın gelişiminde kullanılmaktadır. Hiçbir menfaat beklemeksizin gönüllülük esasına göre kamu yararına faaliyet gösteren Kurumumuz başkanı, şube yönetimi, denetim kurulu üyeleri ve onursal başkanımız çok değerli kaymakamımız Fatih Kızıltoprak’ın destekleri ile çalışmalarını sürdürmektedir. Kurban Bayramı’nda deriler görevlilerimizce makbuz karşılığında toplanmış ve değerlendirilmiştir. Deriyi veren halkımıza makbuzu verilmiştir. Legal ya da illegal deri toplayan birçok kurum bulunmaktadır. Türk Hava Kurumu’nun bu kurumlarla asla karıştırılmaması gerekir. Türk Hava Kurumu’na Ergene halkına vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Başkan Sezgin rakamları açıkladı

Türk Hava Kurumunun siyasete karıştırılmaması gerektiğine vurgu yapan THK Ergene Başkanı Sezgin; “Hepimizin bir siyasi görüşü, siyasi kimliği olabilir. Ama Türk Hava Kurumu olarak vatandaşın güvenine layık olmaya çalışırız. İlhami Sezgin`i kişisel olarak eleştirebilirsiniz. Ama THK ile ilgili vatandaşın aklında soru işareti kalırsa bu kuruma zarar verir. Bu kurumu değerli hale getirmek için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Elde edilen gelir makbuzla Türk Hava Kurumu Genel Merkezine gelir olarak kaydedilmiştir” dedi. Sezgin açıklamalarının devamında; “2 adet makbuz vardır. 2 firma ihaleyi aldığından dolayı bir firmaya bin 577 adet koyun, 64 adet keçi derisi, diğer firmaya da 133 adet sığır derisi teslim edildiğine dair makbuz düzenlenmiştir. Bunlar resmi olarak makbuz karşılığı teslim alınmış ve fatura karşılığı firmaya verilmiştir. Türk Hava Kurumu İlhami Sezgin`in tapulu malı değildir. THK kamu yararına faaliyet gösteren, yönetim kurulu olan bir kuruluştur. Yönetim kurulu üyemiz Ersin Çoban Bey bayramın 3. günü muhtarlarımızı tek tek arayarak saat 12`den sonra ihaleyi alan firmanın talebi doğrultusunda kurban derisi kabul edemeyeceklerini belirtmiştir. Muhtarlarımız bu andan itibaren kendileri ellerinde ki kurban derilerini gömdülerse kendilerini bağlar. Ergene`de yeni kurulan bir kurum olarak bazı eksiklikler yaşanmış olabilir. Kapaklı ve Marmara Ereğlisi ilçelerinde THK yok. Yeni kurulan bir ilçe olarak kamu yararına çalışan bu derneği ilçemize kazandırmak istiyoruz. Basınımızdan ve halkımızdan da destek istiyoruz. Herkes elini vicdanına koysun vicdanı ile hareket etsin. Biz kadirşinas insanların desteği ile ayakta durmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.