• “Abd Türkiye İçin Tehdittir”
  • “Abd Türkiye İçin Tehdittir”
  • “Abd Türkiye İçin Tehdittir”
Çorlu Güncel

“Abd Türkiye İçin Tehdittir”

  • 18 Ekim 2017
  • 1021 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal sahnesinde konuşan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Tümamiral Soner Polat; “ABD’nın Türkiye için tehdit olduğunu, ABD’nın Türkiye’yi bölme ele geçirme ve kaynaklarını ele geçirerek sömürme emelleri olduğunu” söyledi.

Geçmişte Deniz Kuvvetleri İstihbarat daire başkanlığı yapmış olan ve 2011 yılında Deniz Kuvvetlerinde görev yaparken FETÖ’nün kumpasına maruz kalarak zindanlara atılan Polat, konferans da yaptığı konuşmada Türkiye’ye yönelen tehditleri sıralayarak çözüm önerilerini anlattı. Polat; “Türkiye’ye tehdit ABD’dan geliyor. Bu yıllardır süren bir Türk ABD savaşıdır. Amerika Kuzey Irak’a üsler kuruyor. Barzaniyi PKK’yı PYD’yi besliyor büyütüyor. Silah yardımları yapıyor. 60 bin kişilik terör örgütü mensubunu donatabilecek düzeyde 1600 TIR silah yardımında bulunuyor. Rakka’da IŞID militanı 2000 bile değil. Bu silahlar Türkiye için geliyor herkesin dikkatli olması ve buna göre tavır alması gerekir” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Soner Polat; “Suriye’ye yapılan saldırılar, PKK/PYD’nin Suriye’de kantonlar kurması, Irak’da ikinci bir ABD - İsrail koridoru oluşturmak için yapılan kukla kürdistan, Barzani referandumu, hepsinin hedefinde bölge ülkelerin birliği toprak bütünlüğü vardır. Bölge ülkeleri bu sorunların üstesinden işbirliği içinde mücadele yürüterek kalkabilir. Biz bu sorunu önceden fark edebildik uçak krizi sonrası Rusya’ya giderek Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin’inin Baş danışmanı Aleksandr Duğin ve görüşerek Rusya Türkiye ilişkilerinin düzeltilmesi gerektiğini söyledik. Genel Başkanımız Doğu Perinçek önderliğinde önce Suriye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile daha sonra İran’a giderek Ali Hamaney’in dış ilişkiler danışmanı olarak görev yapan Velayeti ile görüşerek gerekli uyarıları yaptık. Ortak yapılan basın açıklamasında bağımsız Kürdistan’a hayır dediler. Bizim girişimlerimiz sonrası çok nemli değişimler oldu. İran Genelkurmay Başkanı Türkiye’yi ziyaret etti. Bölge ülkelerinin iş birliği oynanan kirli oyunları bozacaktır” ifadelerine yer verdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Fırat kalkanı operasyonu, Karaçok operasyonu ve şimdiki İdlip operasyonunu da değerlendiren Polat; “ABD’nın PYD’ye karagücüm dediğini ve TSK’nin Fırat kalkanı opersonu ile ABD-İsrail koridoruna kama sokarak Karaçok’da ABD’nın karagücünü vurdu. Dikkat edin o harekat sonrası ABD tanklarının namluları Türkiye’ye çevrildi. Bu harekatları ne Rusya, ne Çin ne de İran yapabilirdi. Açıkça söyliyeyim bu Türk Milletine özgü birşeydir. Eğemeliğimize, bağımsızlığımıza bir saldırı veya bir tehdit olduğu takdirde hesap kitap yapmayız İstiklal savaşında olduğu gibi elimize ne geçerse düşmanın üzerine yürürüz. O yüzden bölge ülkeleri ve düşmanlarımız Türk’ün gücünün farkındadır” diye konuştu.

Polat; “İdlip harekatı’da çok önemlidir. İdlip harekatı ile bölgede yeni dönem açılıyor. Türkiye Avrasya ülkeleri diye nitelendirdiğimiz güçler ile birlikte hareket ederek bu operasyonu gerçekleştiriyor. Fırat kalkanı harekatında bölge ülkelerinde yükselen çatlak sesler olmadı. Rusya, İran, Irak ve Suriye bu operasyonu destekledi. Atlantik ve Avrasya arasında ki zıtlaşma ve ittifaklar daha bir belirginleşiyor. Çok yakın zamanda diğer sorunlar çözüldükten sonra bölge ülkeleri PKK/ PYD saflaşması ile karşı karşıya gelecektir. Bundan Rusya’da İran’da Suriye’de kaçamaz. Türkiye’de artık Esad takıntısında kurtulmalı Suriye ile Esad ile görüşmelere doğrudan başlamalı” diye konuştu.

Soner Polat Türkiye’nin çözümlerini ’de PKK / HDP ile mücadele, sınır ötesi harekat kantonların dağıtılması, FETÖ ile mücadele, bölge ülkeleri ile iş birliği, Batı ile bağımsız ilişkiler ve üretim ekonomisi olarak özetledi.