• Belediye Personeline Doğrudan Temin Eğitimi
Çorlu Güncel

Belediye Personeline Doğrudan Temin Eğitimi

  • 18 Ekim 2017
  • 1043 Kez Okundu

Ergene Belediyesi personeline 4734 sayılı Kanun kapsamında Doğrudan Temin ve Taşınır İşlemlerin Program Yönetmeliği konulu eğitim verildi.

Belediyenin kurum içi eğitim kapsamında Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Müdürlüğü personelinden görevli kişilerce verilen eğitim kapsamında doğrudan temin hakkında genel bilgilerden başlayarak, iş akış süreci,  taşınır işlemleri ve taşınır işlemlerin programsallaşmasına ilişkin bilgi verildi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Mali Hizmetler Müdürlüğünden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Nuh Nuhoğlu’nun da ziyaret ettiği eğitim programı müdürlüklerin satın alma işlemlerini gerçekleştiren personel, harcama yetkilileri ve taşınır kayıt yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti. Hafta içinde ilgili personele yönelik doğrudan temin, doğrudan temin parasal limitleri, yaklaşık maliyet, fiyat araştırması ve sözleşme, 4734 Sayılı Kanunun 22. Maddesinin (d) bendi gereğince ihtiyaçların temini ve uygulama detayları ile doğrudan teminde ödeme konularında bilgiler sunuldu. Yapılan açıklamada belediye personeline yönelik düzenlenen eğitimde devlet  işi yapıyorsak mutlaka iş yazılı olmalıdır. Yazılı olarak yapılan işler hem yöneticinin hem de işi yapanın faydasına olacaktır bilgisi üzerinde durulurken eğitim daha sonra soru- cevap şeklinde devam etti.