• Ak Parti Çorlu Teşkilatı Basınla Buluştu
  • Ak Parti Çorlu Teşkilatı Basınla Buluştu
  • Ak Parti Çorlu Teşkilatı Basınla Buluştu
  • Ak Parti Çorlu Teşkilatı Basınla Buluştu
Çorlu Güncel

Ak Parti Çorlu Teşkilatı Basınla Buluştu

  • 17 Ekim 2017
  • 1217 Kez Okundu

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay ve Yönetim Kurulu üyeleri Çorlu`da görev yapan basın mensupları ile kahvaltı organizasyonu ile bir araya geldi.

Düzenlenen basın toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Başkanı Atalay katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkür ederken yönetim kurulu üyeleri kendilerini tanıttı. Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Atalay kamu yatırımlarından, 15 Temmuz Şehitler İlkokulu inşasına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Üyelerimizin tamamında mesaj çalışması devam ediyor

Atalay; “15 Temmuz İlk Okulumuzun yapılması konusunda hep bir değerden bahsediyoruz. Yoksa devletimiz zaten okul yapıyor. Çalışmalar zaten devam ediyor. Makamlarımız zaten yatırımlarını yapıyor. Şunu gözden kaçırmamak gerekiyor. Çorlumuz her yıl 13-14 bin nüfus artışına sahip olan bir ilçemiz. Bu da ortaya şöyle bir sonuç çıkarıyor. Ortalama her yıl 5 bin öğrenci artışının söz konusu olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Dolayısıyla 15 Temmuz İlk Okulu tamamen sembolik değerler üzerine kurulu. Tamamen hiçbir siyasi ayrışmaya girmeden AK Partilisi ile CHP’lisi ile MHP’lisi ile hiçbir siyasi ayrışmaya girmeden tüm vatandaşlarımızın desteği ile ortaya çıkartılması planlanan ve düşünülen bir proje. Bu manada biz her platformda 15 Temmuz İlk Okulu’na vatandaşlarımızın tamamının destek vermesini istedik. Yoksa bir takım iş adamları bu konuda destek verirler. 15 Temmuz İlk Okulu çok kısa bir süre içerisinde yapılır. Sayın kaymakamımız da bunu defalarca ifade etti. Maksat ve amaç bir okul yapmak değil. Herkesin el birliği ile 253 bin Çorlu’nun birlik beraberlik içerisinde bir şeyi ortaya çıkarması amaçlandı. Dolayısıyla tekrar söylüyorum il başkanlarımıza da bunu söylüyoruz. Sayın Kaymakamımız da vardı. Hatta beraber görüştük. Üyelerimizi kısa mesaj atıp bilgilendirme konusunda bir çalışmamız zaten var. Daha öncede biz bunu Çorlu özelinde gerçekleştirdik. Tekirdağ genelindeki üyelerimizin tamamında bu mesaj çalışması devam ediyor” dedi.

15 Temmuz gerçekleşseydi CHP de, MHP de kalmayacaktı

İlçe Başkanı Atalay açıklamalarını devamında; “15 Temmuz gecesinde yaşananların ardından bu konuyu gündeme getiren ilk bizlerdik. Sayın kaymakamımızla da bunu paylaştık. Bu konu hakkında da kampanya başlatıldı. Daha sonra bu okulun yapımının takip edilmesi konusu Çorlu Eğitim ve Sağlık Vakfı’na verildi. Çorlu Eğitim ve Sağlık Vakfının Başkanı da Valimiz Mehmet Ceylan. Başhekimimiz ve birkaç bürokratımızın da vakıf üyeliği söz konusu. Bunun yanı sıra AK Parti Çorlu İlçe Başkanı olan ben de Çorlu Eğitim ve Sağlık Vakfının üyesiyim. Bu konu hakkında bizim hassasiyetimiz çok net. Ayrıca 15 Temmuz AK Parti’nin meselesi gibi lanse ettirilmemesi gerek. Dikkatli ve doğru cümleler kurmak gerek. 15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mücadele ettiği bir darbe girişimidir. 15 Temmuz Allah korusun şer odaklıların istediği gibi neticelenseydi bugün CHP de kalmayacaktı MHP de kalmayacaktı veya diğer siyasi partiler de kalmayacaktı. Bu mesele tamamen Türk Milleti’nin ve Milli İrade’nin ve demokrasinin meselesidir. Bunu öncelikle düzelterek devam etmek istiyorum.

Okul olarak değerlendirilebilir

Eski hükümet ve Adliye binaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Atalay; “Yeni Adliye binamızın da mükemmel bir şekilde yapılmasıyla birlikte hükümet binamız boşaltılmış durumda. Oranın deprem etikleri yapıldıktan sonra dünyanın konjonktüre olarak çok sağlıklı olmadığı yönünde raporlar elde ettik. Bu kapsamda oranın yıkılması ile ilgili olarak çalışmalar herhalde başlatıldı. Takibi zaten yapılıyor. Bundan sonraki süreçle ilgili olarak benim şahsi kanaatim olarak konuşmam gerekirse o bölgedeki okul ihtiyacı açığımız çok fazla. Okul olarak değerlendirilebilir. Yeşil alan olarak değerlendirilebilir. Bunların çalışmaları şu an için yapılıyor. Ancak benim şahsi kanaatim olarak söylüyorum. Oranın okul olması daha doğru gibi geliyor. Hem o bölgenin hareketlenmesine katkı sunacak. Okul olarak değerlendirilmesini daha doğru buluyorum” dedi.

Çorlu Yeni Adliye binasında ki personel eksikliğinin hatırlatılması üzerine ise; “Bu konu ile ilgili olarak bir girişimimiz oldu. Adalet Bakanlığı’na da taleplerimiz oldu. Cumhuriyet Başsavcımız ile en son görüştüğümüzde onaylandığına yönelik bir bilgi edindik. Çok yakın zamanda personel istihdamı olacak. Burada meydana gelen sorun da büyük ölçüde çözülmüş olacak” ifadelerine yer verdi.