• Eski Başkan Bulut Beraat Etti
  • Eski Başkan Bulut Beraat Etti
  • Eski Başkan Bulut Beraat Etti
Çorlu Güncel

Eski Başkan Bulut Beraat Etti

  • 17 Ekim 2017
  • 1163 Kez Okundu

2014 yılında gerçekleştirilen ve Tekirdağ`ın Büyükşehir statüsünü elde etmesiyle kurulan Ergene ilçesi Belediye Başkanı Rasim Yüksel`in kapanan Marmaracık Beldesinde ki kilit taşı döşeme işi ile ilgili 780 bin liralık fark ile ilgili yargıya götürdüğü konu da mahkeme suç unsuru bulunamadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi. Karar üzerine AK Parti Ergene İlçe Başkanı Mustafa Çalım ve dönemin Marmaracık Belediye Başkanı Hüseyin Bulut AK Parti Ergene İlçe Teşkilatında basın açıklaması yaptı.

“Dava süreci neticelendi”

Mustafa Çalım açıklamalarında 2014 yılı seçimleri sonrası AK Parti Ergene Belediye Başkan Adayımız Hüseyin Bulut`un yapmış olduğu yol-paket taş ihalesi ile ilgili dava sürecinin neticelendiğini belirtirken; “Önceki Marmaracık Belediye Başkanımız Hüseyin Bulut bu davadan beraat etmiştir. Kamuoyunu yaklaşık 3 buçuk 4 yıldır meşgul eden bu konu ile ilgili bir basın açıklaması yapma gereği hissettik” dedi.

İhale şartnamesine uygun hareket edildi

Eski Başkan Hüseyin Bulut ise; “Biz Marmaracık Belediyesi iken bir taş ihalesi yapmıştık. O ihalede iş devam ederken 2014 seçimlerine girdik. Seçimlere girerken iş devam ediyordu. Bu süreçte Tekirdağ Büyükşehir olurken Ergene İlçesi kuruldu ve merkezi de Marmaracık oldu. Onun için de köyden mahalleye dönüşen köyler bizden hep destek ve yardım istediler. Biz de tabi Cumhuriyet Mahallesine ihaleyi yaptık. Çünkü daha çok oralara yaparız diye karar almıştık. Ancak bazı alt yapı çalışmaları bitmediğinden köylerden de büyük talep vardı. O talep üzerine bazı işleri oraya kaydırdık. Tabi bu bizim ihale şartnamemizde ve kararlarımızda vardı. Bu şekilde yapıldı. Seçime girdikten sonra aslında kesin hesabı da yapılmayan bir ihaleydi. Yani geçici kabul yapılmış ve kesin hesap yapılmamış bir düzeydeydi” dedi.

Müteahite borcumuz vardı

Bulut açıklamalarının devamında müteahite 3 milyon küsuratında borçlarının olduğunun da altını çizerken; “Yani parası da ödenmemişti. Aslında bizim Marmaracık Belediyesiyken arsalarımız vardı onların satışını yapmak istedik. İçişleri bakanlığının iznine bağlı olduğu için o arada onların satışını yapamadık. Biraz müteahite de ödememiz gecikmişti. Gerçekleştirilen ihalede ve yapılan işte herhangi bir ihmal ya da hukuksuzluğun olmadığı mahkemece tespit edilmiştir” dedi.

Dava sonucunda eski başkan ve 4 kişi beraat etti

Marmaracık Mahallesi’nin Belde Belediyesi olarak hizmet verdiği dönemde Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan cadde sokaklarda kullanılmak üzere ihale edilen parke taşı alım ihalesinde ihaleye fesat karıştırıldığı iddiaları üzerine inceleme başlatan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel o dönemde iddiaların araştırıldığını açıklamıştı.  Cumhuriyet Mahallesinde bulunan 13’üncü cadde ile bu caddeye bağlı 27, 65, 66 ve 67’nci sokaklar, 14’üncü caddeye bağlı 68 ve 69’uncu sokaklar ve 19’uncu caddeye bağlı 75 ve 78’inci sokakların mevcut hallerini noter vasıtasıyla tespit edilerek tutulan tutanak ile Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştu. Mahkeme tarafından incelenen dosya ve bilirkişi raporlarına göre de kamunun zararı olmadığı tespit edilerek, Cumhuriyet Mahallesinde alt yapı çalışmalarının tamamlanmamasından dolayı ihale şartnamesine uygun olarak o zaman ki süreçte köy statüsünde ki yerlerde çalışma yapıldığı belirtildi.