• “İlçe Başkanlığı Mazbatasını Köprülü`ye Versinler”
  • “İlçe Başkanlığı Mazbatasını Köprülü`ye Versinler”
  • “İlçe Başkanlığı Mazbatasını Köprülü`ye Versinler”
  • “İlçe Başkanlığı Mazbatasını Köprülü`ye Versinler”
Çorlu Güncel

“İlçe Başkanlığı Mazbatasını Köprülü`ye Versinler”

  • 17 Ekim 2017
  • 968 Kez Okundu

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay, Çorlu CHP İlçe Örgütünün delege seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen ve Yıldıray Arıcı`nın ezici üstünlüğü ile sonuçlanan CHP Çorlu İlçe Örgütü Mahalle ve ön seçim delegeleri seçimlerine ilişkin; “Seçimler yapıldığında, öncelikli olarak akıllara şu soru geliyor. Kongre seçimlerinde ya da delege seçimlerinde aday olan Emre Köprülü ile Ünal Baysan mı yoksa Yıldıray Arıcı ile İskender Coşkun mu? Bu soruların önce cevabının verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Emre Köprülü Tekirdağ’da ki yaşayan vatandaşlarımızın oyu ile seçilmiş bir milletvekili. Ünal Baysan da Çorlu’da yaşayan vatandaşlarımızın oyları ile seçilmiş Belediye Başkanıdır. Dikkat edin, altını çizerek söylüyorum, her ikisi için de seçilmiş ibaresini kullanıyorum. Emre Köprülü Tekirdağ’ın milletvekili, Ünal Baysan oy versin veya vermesin Çorlu’da, Çorlu halkının belediye başkanı. Dolayısıyla bu işin bu kadar siyasallaşması, bu işe müdahil olmaları, ilçe başkanlarını kendi gölgelerinde bırakarak bu işin propaganda sürecinin bizzat kendi ellerinden, milletvekili ve belediye başkanı olarak bunları yürütmelerini ben çok doğru bulmuyorum. Tabi ki kendi iç işleri tabi ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi iç meselesi ama tabi ki ben de siyasi ve şahsi düşüncelerim olarak bunu ifade ediyorum. Doğru bulmadığım bir çalışma” ifadelerine yer verdi.

Ön ayak olmalarını çok doğru bulmuyorum

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay açıklamalarını devamında; “Şu anda sokaktaki her vatandaşın kanaati Emre Köprülü`nün Ünal Baysan’a galip geldiğidir. Oldu olacak ilçe başkanlığı mazbatasını da milletvekili mazbatasıyla birlikte Emre Köprülü’ye versinler olsun bitsin. Bu manada, yapılanları ben çok doğru ve etik bulmuyorum. Seçilmiş olan kişilerin ilçe teşkilatlarına müdahalesini bu kadar doğru bulmuyorum.  Dolayısıyla vatandaşımızın halkımızın bunu değerlendireceğini düşünüyorum. Kaldı ki ben de dışardan takip ettim. Delege olarak her iki listenin delege sayısı itibariyle ciddi bir fark varmış gibi gözükse de delegeleri seçen üyelerin kullanmış olduğu oy sayısı itibariyle ortalama 200 civarı bir fark olduğunu gözlemliyoruz. Tabi bu değerlendirmeleri yaparken şahsi fikrim olarak bunları ifade ettim. Bizi ilgilendiren bir konu değil tabi ki. Ancak biraz önce söyledim seçilmişlerin teşkilat yapılanmasına bu kadar müdahil olmaları ve bu işe ön ayak olmalarını çok doğru bulmuyorum” diye konuştu.