• Özel Annelere Yönelik Proje
Çorlu Güncel

Özel Annelere Yönelik Proje

  • 16 Ekim 2017
  • 1337 Kez Okundu

Çorlu’da hizmet veren Havuzlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi ve VEGA Hospital ‘Sağlıklı Yaşayalım’ adı altında özel gereksinimli çocuk annelerine yönelik olarak pilates eğitimi ve diyetisyen hizmeti sunan sosyal sorumluluk projesi başlattı.

‘Sağlıklı Yaşayalım’ sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgiler veren Havuzlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi yetkilileri, amaçlarının annelerin günlük hayatlarında omurga farkındalığını sağlamak, duruş bozukluklarına dikkat çekmek, nefes ve egzersiz birlikteliği ile günlük yaşamı kolaylaştırmak olduğunu belirttiler. Kurum yetkilileri ayrıca günümüz şartlarında obezite ile mücadele, sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda annelerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak gibi bir misyon üstlendiklerini belirterek; “Özel gereksinimli çocuk annelerinin kendilerine ait özel zamanları yok ve çocuklarını bir yere bırakamadıkları için bu tür sosyal aktivitelere katılamamaktadırlar. Biz de kurum olarak öğrencileri dersteyken, velilerin öğrencilerini bekledikleri süreyi değerlendirmeleri için bu projeyi başlattık. Havuzlar ailesi olarak çocuklarından başka hayatları olmayan özel annelerimize destek olmaktan mutluyuz. VEGA Hospital ve diyetisyenleri Neşe Gülsatan’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz” dediler.

 

Projeden yararlanan veliler ise; “Çocuğumu yalnız bırakıp bir ekmek dahi almaya gidemiyoruz. Çocuğum dersteyken aynı anda pilates yapıp, diyetisyen Neşe Gülsatan’ın önerileri ile sağlıklı beslenme ve diyet programından yararlanıyoruz. Çok mutluyum. Havuzlar Özel Eğitim’e bizleri düşündükleri ve bizi önemsedikleri için teşekkür ederiz” dediler.

 

Projeyi destekleyen VEGA Hospital yetkilileri; “Bu sosyal sorumluluk projesinde yer almaktan gurur duyduklarını belirterek kendimizi ifade etmemize fırsat veren, özel gereksinimli çocukların özel annelerini her yönden desteklemeye gayret eden Özel Havuzlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teşekkür ederiz” diyerek bu tür projelere her zaman destek olacaklarını belirttiler.