• 30 Milyon Liralık Yatırımın Temeli Çorlu'da Atıldı
  • 30 Milyon Liralık Yatırımın Temeli Çorlu'da Atıldı
  • 30 Milyon Liralık Yatırımın Temeli Çorlu'da Atıldı
  • 30 Milyon Liralık Yatırımın Temeli Çorlu'da Atıldı
  • 30 Milyon Liralık Yatırımın Temeli Çorlu'da Atıldı
  • 30 Milyon Liralık Yatırımın Temeli Çorlu'da Atıldı
Çorlu Güncel

30 Milyon Liralık Yatırımın Temeli Çorlu'da Atıldı

  • 14 Ekim 2017
  • 1274 Kez Okundu

Çorlu 2 bin 500 kişilik Spor Kompleksinin temel atma töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yaklaşık olarak 30 Milyon Liraya mal olacak dev proje tamamlandığında Trakya Bölgesi’nin en büyük kapalı spor salonu olacak.

Hatip Mahallesinde inşasına başlanan Çorlu Spor Kompleksinin temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Programın açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya tarafından gerçekleştirildi.  Karakaya konuşmasında temeli atılan spor kompleksinin fiziki durumu ile ilgili bilgiler aktarırken; “Çorlu Kapalı Spor Salonu toplam 14 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahiptir. Salonumuz 2 bin 500 tribün kapasitesi ile hizmet verecek olup ayrıca 250 tribün kapasitesine sahip ek bir antrenman sahası da projenin içerisinde yer almaktadır. Projemiz 2018 yılı sonunda tamamlanacak olup toplam ihale bedeli 28 milyon 270 bin liradır. Tamamlandığında Trakya Bölgesi’nin en büyük kapalı spor salonu olacak bu projemiz uluslararası basketbol federasyonu standartlarına uygun olarak hazırlanmıştır. Dolayısıyla ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek niteliktedir” dedi. Karakaya konuşmasının devamında proje ile Çorlu`da ki gençlik ve spor hizmetlerine bir katkı yapmayı amaçladıklarının altını da çizerken; “Aynı zamanda ulusal ve uluslararası düzeydeki spor müsabakaları, kongre ve diğer etkinliklere ev sahipliği yapma avantajıyla da Çorlu’nun sosyal ve kültürel yaşamına da çok ciddi bir katkı yapmayı bekliyor ve planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Daha ne yapacağız var mı başka yapılacak bir şey?

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Hatip Mahallesi Çorlu Belediyesi tarafından yapılan ve tribünleri olan şu anda futbol federasyonun da resmi maçlarını oynattığı, Trakya Bölgesi’nde seçmelerin yapıldığı bir futbol sahasına sahip. Biraz ileride Zafer Mahallesinde yine belediyemiz tarafından yapılan 500 kişilik kapalı spor salonumuz var. Onu yaptık ve yaptığımıza pişman olduk. Çünkü oradan o kadar çok genç yetişmeye başladı ki onlar da bizi böyle ateşleyerek bu salonun yapılmasına sebep oldular. O bakımdan onlara da teşekkür ediyorum. Hürriyet mahallesinde kapalı bir yüzme havuzumuz var. O salondan artık Türkiye şampiyonları çıkmaya başladı. 3’ü açık 1’i kapanabilen tenis kortlarımız var. Güreşçilerimiz var. İnşasına başlanıp yakında açılacak olan ve Türkiye’de belki ilk üç arasına girecek olan çok ciddi bir trap sahamız var. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu bir kapalı spor salonuyla beraber bir spor lisemiz var. Bakın spor konusunda bazen diyorlar ki belediye gençlere ne yapıyor? Daha ne yapacağız var mı başka yapılacak bir şey? dedi.

Çorlu Belediyesi her mahalleye elini attı

Bu projelerin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile beraber yapıldığını sözlerine ekleyen Baysan; “Şimdi de Trakya’nın en modern, en büyük kapalı spor salonu yapılıyor. 2 bin 500 kişilik bu kapalı spor salonunda özel localar, özel basın tribünü, özel odalar ve ayrıca bir tane antrenman salonu bulunuyor. Hedefimiz de bu salon bittikten sonra Çorlu Belediyesi olarak burada sporcularımızın dinlenebileceği kamp yapabileceği ve kendilerini 5 yıldızlı otel standardında hissedebileceği bir salon yapmak. Bununla beraber buradan yetişecek sporcularımızın tüm Türkiye’de ve Dünya’da, Çorlu’yu ve Türkiye’yi temsil etmesini sağlamak. Bunların hepsi belediyenin işlemleri ile oluyor. Hatip Mahallemiz aslına bakarsanız eskiden öyle kıyıda köşede kalmış bir mahalle gibi gözüküyordu ama Çorlu Belediyesi çalışmalarıyla hemen hemen her mahalleye elini attı. Önümüzdeki ayda hemen şu andaki kültür merkezimizin yanına büyük bir gösteri ve kongre merkezimizin temelini atacağız. Orasını da sanatçı arkadaşlarımıza hediye edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yiğidi öldüreceksiniz ve hakkını da vereceksiniz

Baysan ayrıca; “Çorlu gibi 81 ilin insanlarının bir arada olduğu, birbirini sevdiği, birbirini saydığı, düğünlerinde beraber halay çektiği, cenazelerinde hepsinin omuz verdiği, birbirleriyle dayanışma içerisinde olan ve her zaman birbirine saygılı olan, yaklaşık 300 bine yakın insanın yaşadığı böyle bir Çorlu’da, Belediye Başkanı olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Kendimizi burada anlatma ihtiyacı hissetmiyorum. Zamanı gelince anlatırız. Yiğidi öldüreceksiniz ve hakkını da vereceksiniz. Biz zamanı gelince ne yaptığımızı ne yapmadığımızı anlatırız. Ama bu eser Trakya’nın en büyük ve Çorlu’ya yapılan yatırımlar içerisinde de hemen hemen en büyük eser olarak kabul edelim. Böyle bir salonu Çorlu’ya kazandırdığımızdan dolayı mutluyum. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu yatırımımızı da gençlerimize armağan ediyorum. Buradan şampiyonlar çıkacak. Şimdiden çok heyecanlandım. Benim yapmak istediğim en büyük yatırımlardan bir tanesini gerçekleştirildiğini görmek benim için çok büyük bir mutluluk” ifadelerine yer verdi.

Sosyal demokrat belediye başkanlarında heyecan yorgunluğu olmaz

Baysan`ın konuşmasının ardından söz alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Çorlu Spor Kompleksi`nin temellerini atmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederken; “Bu tesisin önemini özellikle Trakya’nın en büyük tesisi olması ayrıca spor lisesinin de ilk ve en büyük spor lisesi olmasını birleştirdiğimiz zaman tüm bunların önemini bir kez daha ortaya koyuyoruz. Beni en çok etkileyen 20 yılını Çorlu’ya vermiş değerli belediye başkanımız Ünal Baysan’ın konuşmasındaki hareketlilik ve heyecan ve enerji. Bu şunu gösteriyor; sosyal demokrat belediye başkanlarında otuz yıllık da olsa ne fikir yorgunluğu ne heyecan yorgunluğu ne de mental yorgunluk olmaz. Onun için hepsini kutluyorum. Bir kutlama da bu belediye başkanını seçen kendini Çorlu`ya adamış ekibini seçen Çorlu vatandaşlarını kutluyorum” dedi.

Hizmet için varız hizmet için geldik

Göreve gelinen 3 buçuk yıllık süreçte Çorlu`ya 100 Milyon Liralık yatırım yapıldığını belirten Albayrak; “Bunun içerisinde 2018 ve 2019 yatırımları yok. Yani Çorlu hakettiği yatırımları alıyor ve almaya da devam ediyor. Yalnız şunu da belirtmek istiyorum. Önümüzdeki süreçte özellikle Çorlu’nun en büyük ihtiyacı olan belki de Trakya’nın en büyük otogarı olacak olan yeni otogarın da projeleri tamamlandı. Uzun süreçler ve bürokratik işlemler tamamlandı. Yılbaşına kadar da inşallah ihaleye çıkmayı planlıyoruz. Bunun yanında toptancı sebze-meyve hali projesi de tamamlanmak üzere. Gerek emlak konutları kavşağı gerek Orion üst geçidi buna benzer projelerimizin çalışmalarında son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Çorlu her şeyin iyisine layık. Sorunlarının ötelenmemesi gerekiyor. Her sene nüfusu 10 bin artan Çorlu, Ergene ayrıldıktan sonra eski nüfusuna kavuşabilen Çorlu elbette bu hizmetleri alacaktır. Hizmet için varız hizmet için geldik. Bu hizmetlerimiz devam edecektir. 30 Mart 2019’da karşınıza geldiğimiz zaman gururla geleceğiz. Öyle başkalarının da dediği gibi bırakın biz yapalım düşüncesi bizde yok. Bunun bırakılıp bırakılmayacağına ancak halkımız karar verir. 30 Mart günü yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı kısmetse halkımıza anlatacağız. O zaman yine tamam veya devam demeye halkımız karar verecektir” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Çorlu’nun kabuk değiştirdiğini düşünüyorum

Temel atma töreninde son konuşmacı olarak Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç kürsüye geldi. Kılıç Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin Çorlu`ya yapmış olduğu yatırımın önemine dikkat çekerken; “Büyükşehir Belediye Başkanımızla spor lisemizin temel atma töreninde ben ona şöyle bir takılmıştım. 11 ilçeye 11 okul demişti. Ben de demiştim ki yani çorlu en büyük ilçe. Buraya bir okul yapılıyor diğer ilçelere de bir okul yapılıyor. Bu biraz adil olmuyor gibi duruyor dedim ama bugün bu açılışı yaptıktan sonra adalet yerini buluyor diye düşünüyorum. Kendilerine böyle bir yatırımı ilçemize kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Ulusal ve uluslararası maçların yapılabileceği 2 bin 500 kişilik bir salon yapılıyor. Hakikatten Çorlu il düzeyinde bir ilçe diyoruz. Çocuklarımız aslında voleybolda basketbolda çok başarılılar. Geçen yıllarda Türkiye Şampiyonlukları kazanan okullarımız takımlarımız var. Ben inanıyorum ki bu tesis ile beraber daha büyük organizasyonlara da ev sahipliği yapacağız. Benim hedefimde hep şu vardı. İleride İstanbul’da olimpiyatlar düzenlendiği zaman Çorlu’ya bir maç verilebilir mi gibi diye düşüncem vardı. Sadece spor salonu anlamında değil futbol anlamında da düşünmemiz gerekiyor. Ben Çorlu’da üç yıldır görev yapıyorum. Hakikatten bu süreçte Çorlu’nun kabuk değiştirdiğini düşünüyorum” dedi.

Türkiye’nin bu dönemde en büyük sorunu uyuşturucu ile mücadele

Kılıç ayrıca Çorlu`nun son yıllarda ciddi yatırımları aldığını ve kamu yatırımları ile birlikte çehresinin hızla değiştiğini belirtti. Kaymakam Kılıç; “Hükümet konağımız, adliye binamız, Ticaret ve Sanayi Odası`nın yapımları tamamlandı. Okullarımız için de projelerimiz var. Tekli öğretime geçme düşüncemiz var. Spor salonu anlamlarında belediye başkanımızın belirttiği gibi yüzme spor salonumuz, spor lisemiz var. Kapalı spor salonu geçen yıla oranla iki kat artmış oluyor. Gençlerimize emek vermemiz gerekiyor. Türkiye’nin bu dönemde en büyük sorunu uyuşturucu ile mücadele. Çocuklarımızın elinden bir şekilde tutmadığımız zaman onları bu tür sporlara yönlendiremediğimiz zaman, çocuklarımız kötü yollara gidebiliyor. İnşallah sporla beraber daha dinamik ve daha dinç gençler yetiştirmeyi gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerine eyer verdi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi gerçekleştirilirken açılış töreninde meclis üyeleri, oda başkanları, sporcular ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu