• Çorlu'nun İçinden Nehir Aktı
  • Çorlu'nun İçinden Nehir Aktı
  • Çorlu'nun İçinden Nehir Aktı
  • Çorlu'nun İçinden Nehir Aktı
Çorlu Güncel

Çorlu'nun İçinden Nehir Aktı

  • 14 Ekim 2017
  • 1206 Kez Okundu

Çorlu’da Şeyhsinan Mahallesi Derinyol 1. Sokak üzerinde su patlağı meydana geldi. Boşa akan sular Atatürk Bulvarından Bülent Ecevit Bulvarı’na kadar bütün sokak ve caddelerin nehre dönmesine neden oldu ve vatandaşlar ile araç sürücülerine zor anlar yaşattı.

Geçtiğimi gün Şeyhsinan Mahallesi Derinyol 1. Sokak ve Şehit Nedret Çalışkan sokaklarının birleştiği yer üzerinde su borusu patladı. Cadde ve sokakların neredeyse göle döndüğü bölgede bazı vatandaşların ev ve dükkanlarını su bastı. Su borusunun patlaması ile göle dönen yollardan nasibini araçlar da aldı. Bölgede yapılan kazı çalışmalarının dolgu malzeme ile doldurması ve boşa akan suyun bu dolgu malzemesini gödürmesinden sonra araçlar maddi zarar uğradı. Zararın kim tarafından karşılanacağını merak eden araç sürücüleri yetkililere ateş püskürdü.

Patlayan borunun ardından akan sular Bülent Ecevit Bulvarına kadar ulaştı. Yayaların geçişlerinde zorluklar çektiği görülen olayda, vatandaşlar Çorlu’nun derdini çekmeye devam etti. Evlerini su basan mahallelinin ise yaşanan durumdan ötürü yetkililere adeta isyan etti. Vatandaşlar; “Su borusu patlıyor olan bize oluyor. Yağmur yağıyor olan yine bize oluyor. Sürekli bu sorunları yaşamak zorunda mıyız? Birinci katta oturanlar var ve evlerini su bastı. Bu durumun sorumlusu kim? Böyle rezillikleri çekmek zorunda değiliz. Hangi çağda yaşıyoruz. Bütün gün herkes evlerini temizlemek zorunda kalacak. Maddi zarar var mı bilmiyoruz ancak zarar olursa bunları kim karşılayacak” diyerek yetkililere isyan ettiler.