• Chp Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran Ergene`de
Çorlu Güncel

Chp Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran Ergene`de

  • 14 Ekim 2017
  • 1076 Kez Okundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Ergene İlçe Örgütüne ziyaret gerçekleştirirken gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Spor Kurulu’nun Trakya bölge toplantısı için Ergene’ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Spor Kurulu Başkanı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Ergene İlçe Başkanlığı’nda gündemdeki gelişmelere dair bir basın açıklaması yaptı. Cankurtaran'ın açıklamasında Türkiye`nin Suriye politikasını eleştirdi.

Güvenliğimizi ciddi sıkıntıya sokabilirler

Cankurtaran açıklamalarında IŞİD’in Suriye ve Irak’taki alanlarını yitirmeye başladığını, bunun sonucunda binlerce yabancı cihatçının bu ülkeleri terk etmeye çalıştığına dair haberlerin sosyal medyada yer aldığını hatırlatarak; “Cihatçıların çoğu vakti zamanında nasıl Türkiye üzerinden oralara geçtilerse şimdi de yine Türkiye’ye kaçmaya hatta bir kısmı burada saklanmaya çalışabilir. Giderken bakıp izlemekle yetinenler bari bu sefer gözlerini dört açsınlar. Yoksa güvenliğimizi ciddi sıkıntıya sokabilirler” uyarısında bulundu.

AK Parti zamkolik oldu

Cankurtaran’ın gündeminde ekonomik gelişmeler ve son zamlar vardı. AK Parti hükümetinin adeta zamkolik olduğunu söyleyen Cankurtaran; “6 yıldır iç savaşta olan ve ülkenin başkenti dahil her yerinde çatışma olan Suriye geçtiğimiz günlerde un, şeker, yemeklik yağ fiyatlarını yüzde 40 indirirken biz de nasıl oluyor da dış sorunlarımız, güvenlik harcamalarımız var diye zam üstüne zam yapılıyor. AKP kendi beceriksizliğine güvenlik sorunlarını bahane etmesin” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı birkaç aracını satsın

Hazine açığı nedeniyle kamuda tasarrufa gidileceğini hatırlatan Cankurtaran, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde 286 araç olduğunu belirterek; "Cumhurbaşkanlığı tasarrufu teşvik için sembolik de olsa birkaç aracını satsın. Bu kadar fedakârlığı yaparlar umarım. Seçim öncesi göz boyamak amaçlı bir temel atarlar. Onca araç trafiğine karşın Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprülerinde vaat edilen geçiş sayısı tutturulamadığından sadece 2017’nin ilk 4.5 aylık süresi için Hazine’den işletmeci firmalara 803 milyar lira ödenmesi beklenirken gemiler geçecek denilen Kanal İstanbul’un kendini nasıl amorti etmesi bekleniyor? Sonuçta yabancı gemileri zorla bir de ücretli olarak Kanal İstanbul’dan geçmeye mi zorlayacaksın?  Erdoğan’ın bu projeyi gerçekleştirmekten ziyade sadece 2019 seçimleri öncesi 2018’de bir temel atma şovu yaparak toplumu kandırmaya çalışacağını düşünüyorum” dedi.

Müftülerin nikah kıyması gerginlik yaratır

Görüşmeleri ertelenen müftülere nikah kıyma yetkisi veren tasarının tümden geri çekilmesini talep eden Cankurtaran; "Müftülerin nikah kıyması farklı görüşlerdeki çiftler ve aileler arası evlilik öncesi gerginlik nedeni olabilir. Mesela evlenen çiftlerden birinin daha muhafazakâr olan ailesi nikâhı müftünün kıymasını isterken diğer aile bunu istemezse yeni evlenen insanlar arasında gerginlik doğabilir" ifadelerine yer verdi.