• Hayvan Severler Çorlu'da Buluştu
  • Hayvan Severler Çorlu'da Buluştu
  • Hayvan Severler Çorlu'da Buluştu
  • Hayvan Severler Çorlu'da Buluştu
  • Hayvan Severler Çorlu'da Buluştu
  • Hayvan Severler Çorlu'da Buluştu
  • Hayvan Severler Çorlu'da Buluştu
Çorlu Güncel

Hayvan Severler Çorlu'da Buluştu

  • 12 Ekim 2017
  • 1508 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Tamer Levent Sahnesi’nde Hayvan Hakları konulu konferans düzenlendi. Yapılan konferansa, çevre illerden birçok sivil toplum örgütü katılırken Çorlu Kız Mesleki Anadolu Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencileri ve Doğa Hayvanseverler Derneği (DOHAS) tarafından hazırlanan sergi konferansa katılanların beğenisine sunuldu.

Çevre İl ve İlçelerden Birçok Temsilci Katıldı

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Çorlu Tamer Levent Sahnesi’nde, Pazar günü ‘Trakyalılar Hayvan Hakları için Buluşuyor’ konferansı verildi.  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve HayKonFed öncülüğünde organize edilen konferansa, Marmara Hayvan Hakları Federasyonu (MarmaraFed), Doğa ve Hayvanseverler Derneği (DOHAS), Edirne Doğayı ve Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (EDHAYKO), Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (SEHAYDER), Kırklareli Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği DOHAYKO dahil olmak üzere gönüllüler ve birçok resmi kurum temsilcisi katıldı. 

Öğrencilere Teşekkür

Hayvan Hakları konularında çalışmaları ve konferans salonunda açtıkları fotoğraf sergisi nedeniyle Çorlu Anadolu Kız Teknik Meslek Lisesi Öğrencilerine teşekkür belgesi verildi. Ardından hayvan hakları dernekleri tarafından CarrefourSA Tekirdağ Mağazaları Müdürlerine son bir yılda sokak hayvanları için sağladıkları 30 tona yakın yiyecek için teşekkür plaketi verildi.

Yaşam Bilinci için Sunumlar Yapıldı

Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne dernek başkanları Yüksel İbrikçi Şişmanoğlu, Gönül Sönmez, Nurhan Demirci Kalender'in konukları selamlaması sonrası, Çorlu Müftü Vekili İbrahim Ethem Korkmaz'ın ‘İslam’da Hayvan Hakları’ konulu konuşması ilgiyle dinlendi. Ardından Yaşam Hakkı Savunucusu Av. Hülya Yalçın, ‘Yaşam Hakkı Savunuculuğu Nedir? Hayvan Hakları ve Yasalar’ konulu aydınlatıcı bir sunum gerçekleştirdi. HayKonfed Genel Sekreteri Timur Ugan, belediyelerle işbirliği içinde sokak hayvanları için tehlike arz eden mobil kliniklerin yasaklanması ve bölgesel sorunlar üzerine kısa bir konferans verdi. Son olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka’nın türcülük, cinsiyet ayrımcılığı gibi kökeni eski felsefelere dayanan insanlık suçlarının ortadan kaldırılması için demokrasinin ve eğitimin önemini belirten konuşması ilgiyle dinlendi.