• “Bütün Türkiye De Var, Çorluda Yok”
  • “Bütün Türkiye De Var, Çorluda Yok”
  • “Bütün Türkiye De Var, Çorluda Yok”
  • “Bütün Türkiye De Var, Çorluda Yok”
Çorlu Güncel

“Bütün Türkiye De Var, Çorluda Yok”

  • 12 Ekim 2017
  • 1373 Kez Okundu

Kökeni insanoğlunun avcılık günlerine dayanan oku bir yay aracılığıyla hedefe göndermeyi amaçlayan spor dalına okçuluk denir diyen II. Kademe Okçuluk Antrenörü Remziye Kayan; “Türklerin ata sporu olan okçuluk bugüne kadar neden hep ikinci planda kaldı. Çorlu’da okçuluk sporu adına neden bir şeyler yapılamıyor” diyerek açıklamalarda bulundu.

Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz daha önceki yıllarda yurdumuzun çeşitli yörelerinde başarılı sporcular yetiştiren, II. Kademe Okçuluk Antrenörü Remziye Kayan; “Okçuluk aslında bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda büyük aşama kaydetmiştir. Gerek mevcut bakanlığımızın ve gerekse sayın cumhurbaşkanımız önderliğinde birçok devlet büyüğümüz bu spora gönül vermiş durumdadır. Görsel basından takip ettiğimiz kadarıyla binicilik ve okçuluk ülkemizde hak ettiği mevkie yükselmektedir. Genel olarak bir dikkat, zekâ ve güç sporu olan okçuluk, gençlerimizin gelişiminde de önem arz eden bir spordur.  Özellikle son dönemde okçuluk sporunda Türk sporcular üstün başarılar elde etmektedir. Demir Elmaağaçlı, Yaşar Bostan, Evrim Sağlam gibi dünya şampiyonasında ikinci, üçüncü olmuş sporcularımız var. Bir dünya şampiyonu neden Çorlu’dan çıkmasın” dedi.

Peki, “Okçuluk” pahalı bir spor mu?

Antrenörü Remziye Kayan; “Bütün sporlarda olduğu gibi okçuluğun da minimal bir maliyeti var. Ama bu maliyet birçok sporun çok altında olmaktadır.. Bugün okçuluk sporuna başlangıç seti, komple giydirmek yani oku, yayı, sadağı, parmaklığı, nişangâhı, merceği vs. yaklaşık maliyeti 300 – 350 TL. Anadolu’da birçok ilde belediyeler, gençlik merkezleri ya da bazı sivil toplum kuruluşları kurdukları kulüp ya da derneklerde bu maliyeti öğrenciye yansıtmıyor. Çorlu’da açılacak bir kurs ya da kulüpte görev alarak hem gençlerimizin gelişimine katkıda bulunmak hem de başarılı sporcular yetiştirerek Çorlu’nun adını madalyalarla duyurmak isterim. Çünkü Çorlu bunu hak ediyor” dedi.