• Göreme Sokak Hayatı Zorlaştırıyor
  • Göreme Sokak Hayatı Zorlaştırıyor
  • Göreme Sokak Hayatı Zorlaştırıyor
  • Göreme Sokak Hayatı Zorlaştırıyor
  • Göreme Sokak Hayatı Zorlaştırıyor
Çorlu Güncel

Göreme Sokak Hayatı Zorlaştırıyor

  • 10 Ekim 2017
  • 1485 Kez Okundu

Çorlu Kazımiye Mahallesi’nde bulunan Göreme Sokak, yağmurdan sonra tanınmaz hale geldi. Hali hazırda geniş çukurların bulunduğu sokaktan geçen araç sürücüleri yetkililere adeta ateş püskürdü.


Çorlu’da her yağmurdan sonra ortaya çıkan sorunlara bir yenisi daha eklendi. Hafta sonunda yağan yağmurdan nasibini Kazımiye Mahallesi Carrefoursa’nın arkasında bulunan Göreme Sokak da aldı. Özellikle sabah saatlerinde, şehir içinde olan trafikten kaçmak isteyen araç sürücülerinin yoğun olarak kullandığı yol sorunların artmasıyla pes dedirtti. O bölgeye yapılan inşaatlar yüzünden ağır vasıta araçlarının kullandığı sokak daha önce de bozulmuştu ve onarımı gerçekleşmişti. Yapılan düzenlemelerin ardından sokak, bozuk olan eski haline geri döndü. Her üç metrede bir araçların durma noktasına gelerek yavaşlaması trafik sıkışıklığını da beraberinde getirdi.

Öğrencilerin Okul Yolu Zorlu

Araç trafiğinin yanı sıra yayalar için de geçişlerin zor olduğu sokakta, kaldırımlar üzerinde yapılan ve ardından kendi haline bırakılan çalışmalar, vatandaşlar için zorluk çıkarmaya devam ediyor. Öğrencilerin sık sık kullandığı yolda okullarına yürüyerek gitmek isteyen öğrenciler, var olan problemler yüzünden derslerine güçlükle yetişebiliyor.

Yolu sürekli aktif halde kullandığını belirten vatandaşlar;“ Her sabah çocuklarımız okula bırakmak için bu yolu kullanıyoruz. Sürekli dur kalk ve sağa sola kaçma çabası içerisinde olsakta araçlarımız zarar görüyor ve her hafta sanayiye gidip tamir yaptırmak zorunda kalıyoruz. Burası daha önce de bozuk hale gelmişti. Sonra yaptılar ancak yine eski haline döndü. Ne zaman nasıl oldu bir fikrimiz yok. Burası sadece araç sürücüleri için değil yayalar için de sorun. Bu yolda sürekli artan soruna yetkililer umarız kalıcı bir çözüm bulurlar” dediler.

Elektrik Kabloları Tehlike Saçıyor

Göreme sokakta kaldırım üzerindeki aydınlatma kısımlarında dışarıda boşta bulunan kablolarda tehlikeli görüntüsü ile vatandaşların ve öğrenci velilerinin tepkisine neden oluyor. Yolu sıklıkla kullanan velileri; “Bu kaldırımları gün içerisinde yüzlerce ilköğretim öğrencisi kullanıyor. Kaldırımlardaki aydınlatma direklerinin geleceği yerlere çekilen elektrik hatları ve dışarıya sarkan kablolar gelişi güzel duruyor. Buradaki elektrikle kabloları ile ilgili yaşanacak bir kazadan kim sorumlu olacak. Çocuklarımızı buradaki tehlikeli duruma karşı uyarıyoruz. Yetkilerden buradaki gelişi güzel dışarıda bulunan kablolar ile ilgilide bir çözüm bulmalarını istiyoruz” dediler.