• Peryön 9. İnsan Yönetim Kongresi Çorlu'da Gerçekleştirildi
  • Peryön 9. İnsan Yönetim Kongresi Çorlu'da Gerçekleştirildi
  • Peryön 9. İnsan Yönetim Kongresi Çorlu'da Gerçekleştirildi
  • Peryön 9. İnsan Yönetim Kongresi Çorlu'da Gerçekleştirildi
  • Peryön 9. İnsan Yönetim Kongresi Çorlu'da Gerçekleştirildi
  • Peryön 9. İnsan Yönetim Kongresi Çorlu'da Gerçekleştirildi
Çorlu Güncel

Peryön 9. İnsan Yönetim Kongresi Çorlu'da Gerçekleştirildi

  • 10 Ekim 2017
  • 1289 Kez Okundu

PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Trakya Şubesi’nin organize ettiği 9’uncu İnsan Yönetimi Kongresi Çorlu Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Programa Tekirdağ Vali Yardımcısı Suat Yıldız, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Fatma Derya Alan, İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen ve iş dünyasından çok sayıda temsilci katıldı.


Gündem yaratan etkinliklere imza atıyoruz

7 Ekim Cumartesi günü düzenlenen konferansta küresel insan sermayesi trendleri konusu anlatıldı. Konferansın açılış konuşmasını, PERYÖN Trakya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bülent Özkan yaptı. Türkiye’deki gündemin doğru yetenekleri kazanmak ve performans yönetimi olması gerektiğini söyleyen Özkan ; “Bu yıl gerçekleştirdiğimiz kongrenin temasını belirlerken yapmış olduğumuz araştırmalar, bilgi paylaşımları ile bölgemizin ve ülkemizin insan sermayesi ve geleceğin organizasyonlarını inşa etme konusunda sıkıntılı bir yapıda olduğunu gördük. PERYÖN Trakya Şubesi olarak belirlediğimiz ilkeler doğrultusunda birçok konuda eğitimler, organizasyonlar ve toplantılar gerçekleştirmekteyiz. Ülke ve bölgemiz çalışma koşullarında ‘iyileştirme’ ilkeli bir görev izlemekte olduğumuzu belirtmek isterim. Her yıl düzenlediğimiz ‘İnsan Yönetimi Kongresi’ ile yönetim alanında gündem yaratan etkinliklere imza atıyoruz.” Diye konuştu.

Vali yardımcısı Yıldız; “Bu organizasyonu herkesin takip etmesi gerek”

Özkan`ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Tekirdağ Vali Yardımcısı Suat Yıldız ise gerçekleştirdiği konuşmasında organizasyona davet edildiği için Tekirdağ Valiliği adına teşekkür ederken “Sayın Valimiz programında bulunan yoğunluk sebebiyle bugün bizlerle birlikte olamadı. Onun adına ben vekilim. İş dünyası için yapılan bu organizasyonu herkesin takip etmesi gerek. İçerisinde bulunduğumuz global dünyada bu tür organizasyonlar sanayi kenti olan ilimizde önem arz etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Sunay Akın’dan Kıssadan Hisse

Düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan yazar, sunucu ve gazeteci Sunay Akın Çorlu’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti aktarırken Türk Bayrağı’nın hikâyesinden, insanların bilgiye ne derece muhtaç olduğundan, kültürsüz ve eğitimsiz insanın acınacak halde olduğundan bahsetti. Hikâyeleri ile dinleyicilere keyifli anlar yaşatan Sunay Akın şiirlerinden ve İstanbul’da açmış olduğu oyuncak müzesi ile ilgili bilgiler aktardı. Akın ayrıca Dünyanın dört bir yanından topladığı oyuncakların herkese hitap ettiğini ve müzenin bir tarih, kültür merkezi olduğunu sözlerine ekledi. Sunay Akın; “İnsana bir şeyler katabilmek benim nezrimde harika bir olay. Çünkü ben biliyorum ve karşımdaki insanın da bilmesi gerek diye düşünüyorum. Bilgi paylaştıkça güzeldir. Bu durum sadece bilgiyle sınırlı olmamalı, her şeyimizi paylaşmalıyız. Paylaşımcı bir toplum haline dönmek bizim yegâne amacımız olmalı.  Bugün burada bulunmaktan dolayı kıvanç duyuyorum. Hepinizi kucak dolusu sevgilerle selamlıyorum.” İfadelerine yer verdi.

Konuşmacılar sunum gerçekleştirdi

Gün boyu devam eden program çerçevesinde Doğuş Otomotiv İnsan Kaynakları Genel Müdürü Ela Kulunyar , HD Group İnsan Kaynakları Müdürü Berkin Ölçer ve Eğitim ve Oyunlaştırma Danışmanı Ali Cevat Ünsal tarafından insan kaynaklarında ki yeni trendler hakkında bilgiler aktarıldı. Prof. Dr. Erdem Özdemir Dijital İş Hukuku, Ufuk Tarhan yapay zeka, Fazıl Oral`da liderlik ve yönetim konularına ilişkin sunum gerçekleştirildi.