• Avrupa'nın Yolları Zorlu!
  • Avrupa'nın Yolları Zorlu!
  • Avrupa'nın Yolları Zorlu!
Çorlu Güncel

Avrupa'nın Yolları Zorlu!

  • 22 Eylül 2017
  • 1112 Kez Okundu

Ergene İlçesinde Edirne Caddesinin D-100 Karayoluna bağlanan bölümünde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan alt yapı çalışmalarında ki düzensizlik vatandaşları canından bezdiriyor.

Edirne Caddesi`n de TESKİ (Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İşletmeleri) tarafından tamamlanan alt yapı çalışmaları sonrası Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekiplerince geçtiğimiz ay temeli atılan Çorlu-Ergene Çırak Bayırı (E-5) yol projesinin yavaş ve düzensiz gitmesi sonucu Edirne Caddesi’nin D-100 karayoluna bağlanan kısmı araçlar ve vatandaşlar için büyük sorun olmaya devam ediyor. 

Temeli atıldı ama icraat yok

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ihale edilen Çorlu-Ergene Çırak Bayırı (E-5) yol projesi üzerinden haftalar geçmesine rağmen bir türlü ilerlemiyor. Sabah ve akşam saatlerinde fabrika servis araçları ve vatandaşların özel araçlarıyla oldukça yoğun şekilde kullandığı yol üzerinde alınan eksik güvenlik önlemleri ve düzensiz trafik akışı yüzünden şehir girişinde uzun kuyruklar oluşuruyor. Vatandaşlar bir türlü tamamlanamayan çalışmalar yüzünden tepkilerini iletirken; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Ergene Belediyesi sadece temel atmakla vatandaşın gazını alıyor. Haftalardan beri bu yolda rezillik içerisinde işimize ve evimize gitmeye çalışıyoruz. Okulların açılması ile yoğunluk had safhaya çıktı. Bu rezilliği ne zaman çözecekler” dediler.

Her gün aynı sorun, her gün aynı dert

Yapılan çalışmalar sonrası kendi haline bırakılan ve her gün binlerce aracın geçtiği cadde sürücüler için trafik sorunun başladığı yer oldu. Özellikle yol üzerinde ki büyük çukurlar ve çalışma yapılan bölümlerin kendi haline bırakılması yüzünden yavaşlayan araçlar nedeni ile şehre giriş ve çıkışlarda uzun araç kuyrukları oluşuyor. En kısa sürede bu sorunun çözümünü isteyen vatandaşlar yolda ki bozukluklar yüzünden araçlarında hasar meydana geldiğini ve yetkililerin yol çalışmaları konusunda sınıfta kaldığını belirtti. 5.1 Km`lik Çorlu-Ergene Çırak Bayırı (E-5) yol projesinin 2,3 km`lik kısmı Ergene ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Gidiş ve geliş 2`şer şerit olarak projelendirilen yol tamamlanabilirse 26 metre genişliğinde olacak. Ayrıca 8`er metre genişliğinde yan yol olarak tabir edilen anayola katılım güzergahları yapılacak.