• Yapı Sektörü Çorlu'da Buluşuyor!
  • Yapı Sektörü Çorlu'da Buluşuyor!
Çorlu Güncel

Yapı Sektörü Çorlu'da Buluşuyor!

  • 22 Eylül 2017
  • 1392 Kez Okundu

Çorlu Ticaret ve Sanayici Fuarcılık A.Ş. tarafından Önerler Mahallesi mevkiinde ki fuar merkezinde 25-29 Ekim tarihleri arasında İnşaat, Emlak ve Yapı Malzemeleri Fuarı ile Kitap Fuarı düzenleniyor.

16 bin m2 kapalı, 34 bin m2 açık, toplamda 50 bin m2 kullanım alanına sahip olan Çorlu Fuarcılık Merkezi 2 fuarın aynı anda yapılacağı 25-29 Ekim tarihleri arasında 50 bini aşkın ziyaretçi bekliyor

İlk fuarda 43 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladık

Çorlu Ticaret ve Sanayi Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sağlamçalı konuya ilişkin yaptığı açıklamada 2016 yılında Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasının merhum başkanı Enis Sülün`ün destekleri ile yola çıktıklarını ve geçtiğimiz Mayıs ayında düzenledikleri Genel Sanayi ve Ticaret Fuarında 43 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladıklarını belirtti. Sağlamçalı; “Bu fuar Trakya bölgesinin tarım kentinden ibaret olmadığı, güçlü sanayisiyle de öne çıkarak ticari faaliyetlerin canlandırılması adına atılabilecek güzel bir adımın da temsilcisi olmuştur. Bölgenin bir fuar merkezine kavuşmasını, hem de orta ölçekli sanayicilerle fuar tecrübesi olan büyük üreticileri bir araya getirerek markalarının ve hizmetlerinin sanayiciler ve genel ziyaretçilere tanıtılması ayrıca farklı iş bağlantılarının kurulabilmesi için gerekli altyapının sağlanması adına çalışmalarımızı yürüttük” dedi.

Katılımcı firmalar %60’a varan KOSGEB desteğinden yararlanacaklar

Sağlamçalı açıklamaların devamında aynı heyecan ve enerji ile 25 ve 29 Ekim tarihleri arasında inşaat, emlak ve yapı malzemeleri gibi geniş çaplı bir sektörü içerisinde kapsayan fuar hazırlıklarının son sürat devam ettiğini ve aynı tarih aralığında bölgenin en büyük kitap fuarının da düzenleneceğini belirtti.  Mesut Sağlamçalı; “İnşaat, Emlak ve Yapı Malzemeleri fuarı için gerekli çalışmalara Temmuz ayı itibarıyla başladık. Öncelikle yapılacak bu fuar ile ilgili yer alacak katılımcı firmaların %60’a varan KOSGEB desteğinden yararlanacaklarının bilinmesini isteriz. Bu fuarda yapı sektörü içerisinde farklı kategorilerde üretim ve satış gerçekleştiren firmalarla, müteahhitlik ve danışmanlık hizmeti veren firmaların yanı sıra Bulgaristan ve Yunanistan’dan sektörel ziyaretçilerin de yer alacağı bir fuar gerçekleştirileceğiz. Farklı cephe seçenekleri ve büyüklükte olan stantlarda yer almak isteyen firmalarımız için fuar öncesi ve sonrasında fiyat ve hizmet noktasında gerekli kolaylık firmamız ve ekibimiz tarafından sağlanacağının bilinmesini isteriz. Bölgedeki ilk yapı fuarında sektördeki firmaların yer almasını özellikle tavsiye ediyorum” ifadelerine yer verdi.