• Osmanlı Belgelerinde Çorlu Serisi Genişliyor
  • Osmanlı Belgelerinde Çorlu Serisi Genişliyor
Çorlu Güncel

Osmanlı Belgelerinde Çorlu Serisi Genişliyor

  • 22 Eylül 2017
  • 927 Kez Okundu

Yayınladığı "Osmanlı Belgelerinde Çorlu" kitabıyla tarihe ışık tutan Çorlu Belediyesi, serinin ikinci ve üçüncü kitabı olan, Süreyya Atilla Sağlamçubukcu, Nuran Koltuk ve Taner Koltuk tarafından oluşturulan "Osmanlı Döneminde Çorlu - Nüfus Defterleri" ve "Osmanlı Döneminde Çorlu-Temettuat Defterleri" kitaplarını tamamlandı.

Baysan'a makamında takdim edildi

Gelecek nesillere Çorlu'nun tarihi hakkında kaynak olacak eserler ortaya koymak için çalışmalarını yürüten Çorlu Belediyesi "Osmanlı Belgelerinde Çorlu" serisinin yeni sayısı yazarlar tarafından Başkan Baysan'a makamında takdim edildi. Tamamlanan eserlerin tanıtımında Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, 23. Dönem Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Necip Taylan, Özel Kalem Müdürü Hakan Öztürk, İnşaat Mühendisi Kerem Savaş, Araştırmacı Yazar Süreyya Atilla Sağlamçubukcu, Taner Koltuk ve Nuran Koltuk katıldı.
               

“Başbakanlık Osmanlı Arşivi'nden faydalanıldı”

Eserlerin gelecek nesiller için ışık tutacak değerde olduğunu belirten Başkan Baysan, basımı kısa süre içerisinde tamamlanacak kitapların tanıtımlarının gerçekleştirileceğini belirtirken "Sahasında uzman bir ekip ve akademisyenler tarafından yapılan araştırmalar sonucu hazırlanan bu kitaplarda Başbakanlık Osmanlı Arşivi'nden dijital olarak temin edilen belgelerden faydalanılmıştır. Osmanlıca olan defter kayıtları yeni Türk harflerine aynen çevrilerek gerekli açıklamaları dipnot olarak kitaba aktarılmıştır. Giriş bölümünde ise genel bir Çorlu tarihçesi ile defterlerde gözüken demografik ve mali yapı istatistikî olarak değerlendirmeye tabi tutulmuştur" dedi.

Çorlu Belediyesi tarafından yayınlanacak tarih ve kültür serisinin ikinci ve üçüncü kitapları hakkında Araştırmacı Süreyya Atilla Sağlamçubukcu, Nuran Koltuk ve Taner Koltuk tarafından ayrıntılı bilgiler verildi.