• Çorlu Mühendislik Fakültesinden Uluslararası İş Birliği
Çorlu Güncel

Çorlu Mühendislik Fakültesinden Uluslararası İş Birliği

  • 21 Eylül 2017
  • 1136 Kez Okundu

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi ile Dmitry Mendeleev Rusya Kimya Teknolojileri Üniversitesi (University Of Chemical Technology Of Russia) arasında “Bilimsel İş Birliği Çerçeve Anlaşması” imzalandı.

Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer ile Rusya Kimya Teknolojileri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alexander G. Majouga Moskova’da bir araya gelerek iki Üniversite arasında bilimsel iş birliği yapılması konusunda el sıkıştı. Bilimsel işbirliğinin kapsamının belirlenmesinin ardından Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile Dmitry Mendeleev Rusya Kimya Teknolojileri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alexander G. Majouga arasında gerekli yasal izinler alındıktan sonra resmi bir protokolün imzalanması planlanıyor.

Çorlu`da Kimya Mühendisliği açılacak

Moskova dönüşü görüşlerini aldığımız Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Kimya teknolojileri arasında saygın bir yeri bulunan Mendeleev Üniversitesi ile üniversitemiz ve fakültemiz arasında; öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve bölgemiz açısından önemli katkı sağlayacak, ortak bilimsel ve teknolojik çalışmaların yapılabileceği bir anlaşma zemini oluşturulmuştur. Çalışmanın kapsamı; kimya, çevre teknolojileri, nano teknoloji, biyomedikal ve multidisiplinler arası ar-ge çalışmaları, lisans ve lisan üstü seviyesinde öğrenci değişimleri, ortak laboratuvar kurma ve laboratuvar alt yapılarından faydalanma gibi pek çok alanı içermektedir. Anlaşmanın imzalanmasına müteakip Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde iki yeni bölümün (Kimya Mühendisliği ve Malzeme Mühendisliği) açılması için gerekli girişimlere başlanacak ve laboratuvar alt yapıları hızla tamamlanarak iki üniversitenin deneyimlerini birleştirecek şekilde hem eğitim öğretimde hem de bilimsel araştırma projelerine başlanması planlanmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Rektörümüze desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer ayrıca bölgede ki sanayi potansiyelinin farkında olduklarını belirtirken; “Endüstrinin ihtiyaç duyacağı kaliteli mühendislerin yetiştirilmesine ve yine sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda AR-GE çalışmalarının yapılmasına önem veriyoruz. Bu iş birliği ile mühendislik fakültesinin bilgi üretme, paylaşma ve yaygınlaştırma konusunda uluslararası gelişmeleri takip ederek daha iyi bir konuma gelebilecek. Birliğinin kurulmasında Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Osman Şimşek’in olur ve desteklerini aldık. Sayın Rektörümüze bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum Bu bilimsel işbirliğinin fakültemiz, üniversitemiz, öğrencilerimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.