• Çorlu Tso Başkan Adayı Gönül`den Gazetemize Ziyaret
  • Çorlu Tso Başkan Adayı Gönül`den Gazetemize Ziyaret
Çorlu Güncel

Çorlu Tso Başkan Adayı Gönül`den Gazetemize Ziyaret

  • 21 Eylül 2017
  • 1185 Kez Okundu

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı İbrahim Gönül gazetemize ziyarette bulunarak yazı işleri müdürümüz Ozan Turan ile görüştü. Gönül 1 Ekim`de gerçekleştirilecek olan oda seçimlerde oy pusulalarının renginin bayrak kırmızısı olduğunu belirtti.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve 1 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek olan oda seçimlerinde başkan adayı olduğunu açıklayan İbrahim Gönül; “16 meslek komitesinden oluşan Çorlu Ticaret Odası seçimlerinde 13 meslek komitesinde teşkilatlandık. Bayrak kırmızısı oy pusulalarıyla gruplarda yarışıyoruz. Çalışmalarımız gayet yolunda ve güzel bir doğrultuda ilerliyor. Daha çok sahada yer almak istiyoruz. Amacımız bütün esnafa dokunmak. Bunun için de sürekli esnaflara ziyaretlerimiz devam ediyor. Seçimden seçime gelen yetkililer yüzünden esnafın serzenişi var. Bundan sonraki süreçte böyle yapmayacağız. Mümkün olduğunca ziyaretlerimiz olacak. Esnaflarımıza devamlı ziyaretler gerçekleştirip onların sorunlarını dinleme amacımız var. Sorunlarını direk yerinden dinleyerek çözümler üretmeye çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

Grubumuzda eski meslekler var

Gönül konuşmasının devamında teşkilatlandıkları 13 meslek grubunda bayrak kırmızısı renkli oy pusulaları ile yola çıktıklarını belirti. Gönül ayrıca; “5 bin 200 civarında oy kullanacak üyemiz var. Daha öncesinde bu sayı 7 bin 200 civarındaydı. Çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname’den sonra üyelikte 2 yılını doldurmayanlar oy kullanamayacak. Bu sebeple KHK’nın çıkmasından sonra bin dokuz yüze yakın üye oy kullanamayacak. Bizim grubumuzda şu anda 114 kişi var. En küçük gruplardan bir tanesi bizim grubumuz. Bizim grubumuz birinci grup adı üzerinde. İçinde bulunduğumuz grup eski sanayicilerin olduğu bir grup. Bizim grubumuzun içerisinde, yağ fabrikaları, un fabrikaları, peynir fabrikaları, süt fabrikaları, unlu mamuller, fırınlar, yufkacılar gibi eski meslekler var. Bunun için de eskiyen meslekler azalıyor diyebiliriz. Bizim grubumuz bu sebeple eski bir grup dememizde bir sorun yok” dedi.

Vekâlet ile oy kullanmak mümkün değil

Diğer gruplarda da çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı İbrahim Gönül; “Bizim amacımız bütün gruplarla çalışmak. Liste üzerinden çalışıyoruz. Dolayısıyla biz sahada dolaşırken sadece bizim grubumuzla değil diğer gruplara da oy istiyoruz. Daha önce ziyaret edilen bazı kurumların söylediği yetki belgesi konusu üzerinden çok kafa karışıklığı oluyor. Yetki belgeleri oy kullanmak için değil, sadece seçmen kartı gibi düşünelim. Şirketlerin kimlik kartı gibi. Bunları anlattığımız zaman da bizim yerimize kartları çıkartmışlar teşekkür ederiz biz sandığa gittiğimizde kabine girdiğimizde bayrak kırmızı oy pusulası kullanacağız diye çok olumlu tepkiler alıyoruz. Yetki belgesini alan kişinin oy kullanacağı anlamına gelmiyor. Sadece bahsettiğim gibi şahıs şirketlerinde nasıl kimlik ile oy kullanıyorsan, şirketlerde de o kimlikle oluyor. Sonuç olarak oranın tam yetkilisi gelip oy kullanmak zorunda. Kısıtlı yetkili olanlar oy kullanamıyor. Vekâlet ile oy kullanmak mümkün değil. Oy kullanmak anayasal hak olduğu için devredilemez hükmüne bağlı dolayısıyla tam yetkili olmalı” şeklinde konuştu.